Denník N

Reportérka Kövešová: Sexuálni predátori často pôsobia ako ideálni otcovia rodiny, jedného dokonca prezývali Don Bosco

Kristína Kövešová. Foto - archív K. K.
Kristína Kövešová. Foto – archív K. K.

Markizácka reportérka hovorí, že ju denne kontaktujú zneužívané deti. „Mnohí rodičia si myslia, že ich dieťaťu sa to nikdy nemôže stať, že sa to týka len detí z rizikového prostredia. Nie je to pravda. Je až šokujúce, ako veľa je takých prípadov,“ upozorňuje.

Na sociálnej sieti ste nedávno uverejnili správu, ktorá vám prišla – fotografia zbrane a vyhrážka, že na vás už čaká guľka. Je to prvýkrát, čo sa vám niekto takto vyhráža?

Nie. Deje sa to pravidelne už niekoľko rokov, odkedy sa venujeme drogovému podsvetiu v Seredi. Keď po našej reportáži príde policajná razia, začnú sa znova vyhrážať a útočiť. Chodia mi správy, že mi vybuchne auto, že by som mohla zmiznúť alebo že sa mi môže niečo stať.

Vždy je to reakcia na našu akciu. Keď zviditeľňujeme drogové podsvetie, tak z toho kriminálnici pochopiteľne nie sú nadšení.

Nebojíte sa?

Takých vyhrážok nie. Skôr by som sa bála tých, o ktorých sa nehovorí.

Snažím sa hlavne racionálne vyhodnotiť, čo je reálna hrozba a čo len emotívna reakcia na našu reportáž. Pokiaľ ide o reálnu hrozbu, komunikujem s políciou.

Keď sa objavia vyhrážky, všímam si, či ma nesleduje nejaké auto, všímam si situáciu a komunikujem s políciou. Keď sa minulý rok údajne rozprávalo v istých kruhoch o mojej vražde

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Sexuálne zneužívanie

Slovensko

Teraz najčítanejšie