Denník N

Štátny tajomník pre šport Husár: Argument kmotríkovcov o požiadavke UEFA je výmysel, vieme aj o Riapošových čachroch

Ivan Husár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ivan Husár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ivan Husár ako volejbalový tréner viedol VKP Bratislava aj slovenskú reprezentáciu, vo vláde Igora Matoviča sa ako nominant SaS stal na ministerstve školstva štátnym tajomníkom pre šport.

Odmieta, aby ministerstvo poslalo Ivanovi Kmotríkovi za Národný futbalový štadión viac ako pôvodne avizovaných 75 miliónov eur, a nevylučuje, že sa bude pokúšať o to, aby štadión oligarchovi zostal.

Husár hovorí aj to, že paralympionikom na ministerstve kvitla lúka a upozorňuje na zistenie hlavnej kontrolórky športu, ktorá odhalila nezrovnalosti pri budovaní areálu v Piešťanoch.

Minister školstva Branislav Gröhling z SaS v rozhovore pre Denník N povedal, že prvý kostlivec v skrini, ktorého na ministerstve našiel, je Národný futbalový štadión. Verejnosť vie zatiaľ len to, že bývalá ministerka Martina Lubyová z SNS napokon nepodpísala dodatok, ktorý by Ivanovi Kmotríkovi navýšil investíciu zo 75 miliónov o ďalších približne 25 miliónov eur.

Dodatok naozaj nie je podpísaný, overili sme si to v prvý deň na ministerstve. Mám na stole kvantum šanónov vrátane analýzy KPMG a odborného posudku ústavu zo Žiliny. Naši legislatívci sa konečne k tomu dostávajú, doteraz to išlo mimo nich.

Domnievam sa, že dodatok nad pôvodných 75 miliónov eur nie je správny. Bývalí premiéri Fico či Pellegrini pôvodne hovorili o podstatne nižších sumách. Akceptujem infláciu a rast cien, ale rozdiel je enormný.

Som srdcom slovanista, nikdy som nešiel na zápas, keď sa hralo na Pasienkoch. (Počas desaťročnej výstavby nového Tehelného poľa – pozn. red.) Obdivujem, že Ivan Kmotrík ho postavil, veď kto iný, ak nie developer? Súhlasím aj s jeho lokalitou. Cena je však obrovská a verejnosť od nás čaká kroky, našou úlohou je brániť verejné financie.

Pred voľbami ste povedali, že argumenty pre navýšenie ceny neboli správne a že podľa vás na štadióne chceli zlaté kľučky.

Máme overené, že Európska futbalová únia (UEFA) nemala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Národný futbalový štadión

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie