Denník N

Fico prišiel o ochranku. Posledné dva roky ju mal vďaka Sakovej

Robert Fico v roku 2017 s ochrankármi. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico v roku 2017 s ochrankármi. Foto N – Tomáš Benedikovič

Minister vnútra Roman Mikulec podpísal skončenie Ficovej ochranky. Predseda Smeru ju mal napriek tomu, že už na ňu zo zákona nemal nárok.

Predseda Smeru Robert Fico nebude mať od pondelka polnoci ochranku. Podľa informácií Denníka N o tom v pondelok rozhodol nový minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Ministerstvo vnútra zatiaľ túto informáciu nechcelo potvrdiť.

Fico nie je vo verejnej funkcii, ku ktorej patrí aj ochrana zabezpečovaná úradom na ochranu ústavných činiteľov od marca 2018, keď rezignoval ako premiér a stal sa len radovým poslancom. O tom, že bude mať ďalej ochranku, opakovane rozhodovala dnes už bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (Smer).

Premiér Igor Matovič Mikulcovi za rozhodnutie poďakoval aj cez Facebook. „Robert Fico dnešnou polnocou stratil nárok na bezdôvodne prideľovanú ochranku. Zbytočné mrhanie státisícov a bezbrehý papalášizmus sa skončili. Ďakujem, Roman Mikulec,“ napísal na Facebooku.

Neoveriteľné podozrenia

Saková predlžovala ochranku pre svojho straníckeho šéfa s vysvetlením, že sú na to dôvody. Verejnosti ich nikdy nespresnila. Podľa informácií Denníka N malo ísť o vyhrážky. Či boli reálne, nebolo možné objektívne preskúmať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie