Denník N

Dekameron 2020: Streda 13

Ilustrácia – Vizár
Ilustrácia – Vizár

V samoobsluhe za mrežou sa minuli slušné slová, rozumné dôvody aj zvyšky síl čokoľvek predstierať. Navyše, ktosi zhasol. Dnes rozpráva Karol D. Horváth.

Konečne tma. Škoda, že tu nie je regál s klasickou nemeckou filozofiou. Ustlal by som si pod Schopenhauerom a mal by som istotu, že sa ku mne nikto ani nepriblíži. Kým som si vyberal medzi pracími práškami a záhradkárskymi potrebami, nakvasili sa tam ženské. Kurvy mizerné. Kvôli náznaku rodového stereotypu by človeka umlátili feministickými ročenkami, ale stačí, aby ich trochu ofúkol život, vznešené ideály z nich opadávajú rýchlejšie ako volebné sľuby zo smerákov. Ten mľandravý intelektuál, čo beží po cieľovej rovinke k alkoholizmu, sa vyvalil pod regál s lesklými časopismi. Veľký Mrdoň, zamaskovaný za hygienika, už položil svoju veľkú dlaň (s mozoľmi od rozopínania podprseniek na bruškách prstov) na cicuškinu, od tyčinky lepkavú, ručičku a hučí do nej, že „Všetko bude v poriadku, moja“. Nebude, ale ja nechcem byť ten, kto jej to oznámi.

Kurva, zostala voľná iba časť s detským tovarom! Do mozgu sa mi prepaľuje „Born in Dissonance“ a ja skladám na seba ružové deky so zlatými jednorožcami, aby mi v noci neťahalo na kríže. Vrstvím na seba obludnú plyšovú žabu s vypučenými očami a psov, čo mohli vzniknúť iba v desivom laboratóriu šialeného genetika. Navrch kladiem plyšového Buttersa zo South Parku. Pri spaní mám rád vysoko pod hlavou. Cartmana v tomto pojebanom korektnom obchode, samozrejme nemajú. Rozhádzal som celý regál, nazrel do každej krabice, ale nemajú.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dekameron 2020

Sedem slovenských spisovateľov v čase koronavírusu voľne nadväzuje na Boccacciov Dekameron. Silvester Lavrík, Daniela Kapitáňová, Márius Kopcsay, Verona Šikulová, Ľubo Dobrovoda, Karol D. Horváth a Vlado Janček píšu príbeh ľudí uväznených v predajni potravín počas epidémie.

Kultúra

Teraz najčítanejšie