Denník N

Sulík by otváral ďalšie obchody, podľa Hegera musí ekonomika naštartovať, keď naštartujú Taliani či Španieli

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Richard Sulík aj v nedeľu niekoľkokrát zopakoval, že nesúhlasí s „blackoutom“, ktorý presadzuje premiér Igor Matovič.

Hlavnou témou pri koronavíruse aj po víkende zostáva, ako veľmi sa má Slovensko zatvoriť či postupne otvárať. To všetko sa odohrávalo v očakávaniach rozhodnutia o obmedzeniach na Veľkú noc.

Aj v nedeľu odborníci diskutovali o tom, aké následky by mal „blackout“ tak, ako ho navrhuje Igor Matovič. Kým minister financií Eduard Heger (OĽaNO) tento scenár viac-menej obhajuje, Richard Sulík je zásadne proti. S vypnutím krajiny nesúhlasí ani predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Ivan Šramko. Podľa neho by sa z neho ekonomika už nemusela spamätať.

Kým Sulík Matovičov plán kritizuje, ďalší koaličný partner Sme rodina ho skôr podporuje. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v relácii Na telo povedal, že hypotézu o spomalení ekonomiky považuje za zmysluplnú. “Ak by sme znížili mobilitu ľudí o 90 percent, a to na inkubačnú lehotu trvania choroby, vedeli by sme, ľudovo povedané, ten vírus na Slovensku zabiť,“ tvrdil Krajniak v Markíze.

Spresnil, že inkubačná lehota môže byť tri týždne. Pod obmedzenou mobilitou si predstavuje, že ľudia vychádzajú len na nákup, k lekárovi či do lekární a vyvenčiť psa napríklad len do rozsahu 500 metrov.

Sulík: Robme to chytrejšie, otvorme kvetinárstva či papiernictva

Richard Sulík v relácii O 5 minút 12 nezostal len pri tom, že zásadne odmietol Matovičovo spomalenie krajiny. Naopak, podľa Sulíka by sa mali otvárať ďalšie prevádzky.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Richard Sulík

Slovensko

Teraz najčítanejšie