Denník N

Slovensko – krajina šťastlivcov v čase korony

V tejto kríze sme si už karmu prečerpali na desaťročia dopredu. Šťastie už máme minuté, ďalej by som sa naň nespoliehal.

Vo vzťahu k tejto koronakríze som jednoznačne za to, aby bola Slovenská republika nominovaná do Guinessovej knihy šťastlivcov. Našich predkov museli veľmi dlho holuby obkakávať, aby sme toľko šťasteny nazbierali.

Šťastíčko číslo 1:

Vďaka tomu, že sme mantáci, patríme medzi najhorších čerpačov eurofondov zo všetkých krajín EÚ. Za normálnych okolností by výsledok bol, že by sa tieto peniaze dočerpávali na poslednú chvíľu na nezmysly alebo by jednoducho prepadli a nikdy by sme ich už nevideli.

Lenže v dôsledku korony EÚ uvoľňuje pravidlá čerpania eurofondov. Teda vďaka našej doterajšej neschopnosti čerpať máme takto najviac „ušetrených“ európskych peňazí, ktoré môžeme použiť na potláčanie ekonomickej krízy – zopár miliárd eur ako keby si našiel. A to v tých najťažších časoch.

Šťastíčko číslo 2:

Kľúčové rozhodnutia v reakcii na šíriacu sa koronu sa u nás robili v čase, keď sa striedali vlády. Absolútne čistá náhoda a šťastie, že to takto vyšlo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie