Denník N

Kollár si nechá Paškovho a Dankovho pobočníka – parlamentným kancelárom zostáva Guspan

Andrej Danko a jeho kancelár Daniel Guspan, ktorý je vo funkcii šéfa kancelárie Národnej rady aj počas terajšej vlády. Foto – TASR
Andrej Danko a jeho kancelár Daniel Guspan, ktorý je vo funkcii šéfa kancelárie Národnej rady aj počas terajšej vlády. Foto – TASR

Daniel Guspan rozhodol o otváraní listov pre poslancov a zodpovednosť nesie aj za výstavbu parlamentných garáží na pamiatkach. Prišiel za Smeru, nechal si ho Danko z SNS a vo funkcii zotrvá aj za Kollára zo Sme rodina.

Kancelárii Národnej rady bude ďalej šéfovať Daniel Guspan, ktorý bol roky človekom blízkym Smeru a neskôr aj predsedovi Slovenskej národnej strany Andrejovi Dankovi. Rozhodol sa tak nový predseda parlamentu a šéf koaličnej strany Sme rodina Boris Kollár.

Guspan do funkcie so silnými právomocami nastúpil v čase, keď na Slovensku vládla jednofarebná vláda Smeru, a spravil niekoľko kontroverzných rozhodnutí. Aj zástupcovia súčasnej koalície vrátane súčasného premiéra Igora Matovica (OĽaNO) pred troma rokmi žiadali jeho odvolanie. Je zároveň posledným nominantom už zosnulej dvojky Smeru Pavla Pašku vo vysokej funkcii.

Korektný profesionál od Pašku

„Áno, nechávam si ho,“ potvrdil Kollár Denníku N. Vysvetľuje to tým, že Guspan je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie