Denník N

Pred pandémiou varoval dávno. Bill Gates radí, čo majú robiť lídri, a dáva milióny do boja s vírusom

Terčom internetových fám sa v posledných týždňoch stal aj zakladateľ Microsoftu Bill Gates. "Previnil" sa tým, že podporuje masívne očkovanie. Foto - TASR/AP
Terčom internetových fám sa v posledných týždňoch stal aj zakladateľ Microsoftu Bill Gates. „Previnil“ sa tým, že podporuje masívne očkovanie. Foto – TASR/AP

Svet sa vráti do normálu až po hotovej vakcíne, hovorí jeden z najbohatších ľudí na svete. Na boj proti koronavírusu spísal tri základné rady.

Bill Gates bol už ako tínedžer posadnutý riešením zložitých úloh a neprestalo ho to baviť dodnes.

Po tom, ako sa vzdal vedenia v spoločnosti Microsoft a so svojou manželkou Melindou sa vrhol na filantropiu, sa pustil do viacerých výziev, ako ukázal napríklad dokument Vo vnútri Billovho mozgu na Netflixe.

Raz to bolo hľadanie spôsobu, ako priniesť chudobným krajinám lacnú elektrinu a kanalizáciu, inokedy celosvetové vyhubenie obrny.

Pred mesiacom sa druhý najbohatší človek na svete vzdal aj miesta v dozornej rade Microsoftu, aby sa sústredil na filantropiu.

Najnovšou výzvou 64-ročného Billa Gatesa je boj s novým koronavírusom a pandémiou, pred ktorou varoval už pred piatimi rokmi, no vo Washingtone ho nikto nepočúval. Napriek tomu sa podľa neho dá ešte veľa vecí napraviť.

Rýchle peniaze do vakcín

S manželkou, s ktorou vedú spoločnú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Svet

    Teraz najčítanejšie