Denník N

Čo všetko sme získali?

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Pandémia nám dala množstvo príležitostí byť ohľaduplný, aktívny a robiť niečo pre susedov, kamarátov, ale aj úplne neznámych ľudí.

Autorka je spisovateľka

Sledujem, ako sa počas posledných týždňov zmenil vzťah mojich synov. Pred karanténou starší mladšieho nemohol ani cítiť, nepustil ho do izby, nevyslovil jeho meno, nepodal mu príbor. Teraz sú odkázaní jeden na druhého, a aj keď nie som veľký nadšenec počítačových hier, uznávam, že ich vzťahu pomohol multiplayer v Minecrafte.

Na pohľad banalita, no práve z množstva banalít sa skladá deň obyčajného človeka, ktorý práve nedrží kľúč od atómového kufríka a nemá v moci nariadiť „blackout“. Nevidíme tomu koniec, a preto je dôležitý každý jeden deň prežitý bez konfliktov a úzkostí.

Som preto vďačná za množstvo vecí, ktoré by sa bez zásahu vyššej moci – pandémie a karantény – pravdepodobne nestali.

Skláňam sa pred učiteľkami a učiteľmi. Už mesiac učíme doma a zorganizovať dvom deťom čas, vysvetliť učivo, skontrolovať úlohy, neustále opakovať, prečo to treba robiť, načo to bude dobré, že nie sú prázdniny, je neskutočne vyčerpávajúce, chce to trpezlivosť a kreativitu.

Chodím každý deň s deťmi von. A robia tak tisíce ľudí, ktorí pred pandémiou trávili čas hľadaním parkovacích miest v nákupných centrách alebo pred telkou. Vinohrady a kopce okolo Pezinka okupujú rodiny s deťmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie