Denník N

Sulíkov štátny tajomník Oravec: Kľúčové je pokračovať v zapínaní ekonomiky všade, kde je to možné

Ján Oravec. Foto - TASR
Ján Oravec. Foto – TASR

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Ján Oravec spolu s ďalšími slovenskými ekonómami vládu vyzval, aby konala rýchlo a razantne.

Majú na mysli najmä to, aby rýchlo prijala pomoc pre veľké podniky a dohodla sa s bankami na štátnych zárukách na úvery a na zrušení bankového odvodu.

Oravca sme sa spýtali, ako rozumieť tomu, že ako člen vlády sa pridal k výzve slovenských ekonómov, že vláda má konať rýchlejšie. Odpovedal emailom.

Ste štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva. Zároveň ste sa pridali k výzve slovenských ekonómov, že vláda má konať rýchlejšie a razantnejšie, pokiaľ ide o pomoc ekonomike. Čo tým vlastne chcete odkázať kolegom vo vláde? Nie ste spokojný s tým, ako rýchlo vláda postupuje? Nepočúva ministra a ani vás dostatočne?

Nehľadajte za tým nijakú senzáciu. Je objektívnym faktom, že Slovensko predbehlo iné krajiny v zavádzaní karanténnych opatrení. Ale rovnako objektívnym faktom je, že iné krajiny nás medzitým predbehli v zavádzaní opatrení zmierňujúcich dosah na ekonomiku.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie