Denník N

Vybrať si medzi Matovičom a Sulíkom je ťažké – jeden klame, druhý zľahčuje

Cesta medzi Banskou Bystricou a Zvolenom pred Veľkou nocou. Foto N – Daniel Vražda
Cesta medzi Banskou Bystricou a Zvolenom pred Veľkou nocou. Foto N – Daniel Vražda

Doba je zlá a chyby treba tolerovať, ale zvaľovať kolaps na cestách na iniciatívne hliadky je zbabelé, zľahčovať koronu zas nezodpovedné.

Igor Matovič proti vôli SaS a Za ľudí cez vládu pretlačil obmedzenia, ktorých výsledkom je dnes kolaps na cestách. V zápchach však netrčia nezodpovední šibači cestujúci nakaziť svoje babičky smrteľnou chorobou, ale najmä ľudia dochádzajúci do práce a nákladiaky, od ktorých je závislé hospodárstvo.

Keď to Richard Sulík videl na vlastné oči na diaľnici pri Bratislave, nevydržal s nervami a na Facebooku sa poriadne obul do svojho premiéra. Použil výrazy ako „toto je šialené“ a celkovo dal jasne najavo, že za chaos viní Matoviča. Ten sa nedal a kritiku svojmu vicepremiérovi rýchlo vrátil.

Vecne má bližšie k pravde Sulík. Prehnané policajné opatrenia skomplikovali život ľuďom i ekonomike viac, než bolo nevyhnutné. Matovič sa vyhovára, že na vine sú niektoré hliadky, „ktorým sa to vymklo z rúk“, pretože namiesto „námatkových“ kontrol kontrolovali oveľa viac, ako vláda chcela. Láskyplne ešte okolo obeda dodal, že za to policajtov netreba haniť a že už je všetko v poriadku

Žiaľ, predseda vlády v tomto prípade klame. Usvedčuje ho samotná polícia, ktorá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie