Denník N

Koronakríza zmenila ich biznis. Začali vyrábať dezinfekčné brány

Firma už spúšťa výrobu dezinfekčnej brány. Snímka archív spoločnosti Spanner SR
Firma už spúšťa výrobu dezinfekčnej brány. Snímka archív spoločnosti Spanner SR

Z prieskumu Združenia mladých podnikateľov Slovenska vyplýva, že jedna z desiatich firiem už začala v čase koronakrízy prispôsobovať svoje portfólio produktov novým potrebám trhu.

Takou spoločnosťou je aj strojárska firma Spanner SK z Považskej Bystrice. Na Slovensku pôsobí od roku 2005 ako dcérska spoločnosť nemeckej rodinnej firmy Otto Spanner GmbH. Ešte donedávna sa zaoberala najmä spracovaním plechov a zákazkovou výrobou zváraných zostáv a montážnych celkov. Vyrábali napríklad časti baliacich liniek pre potravinárstvo či zariadenia na obnoviteľné zdroje energií. Koronakríza ich biznis posunula iným smerom.

Cesta, ako ďalej fungovať

Dokázali pružne zareagovať na zmenu trhu a preorientovali strojársku firmu, ktorá zamestnáva viac ako 50 ľudí, na novú výrobu dezinfekčných brán.

Nápad nebol pre firmu ekonomickou nevyhnutnosťou. Aktuálne výroba ďalej plynulo funguje. Keďže hlavným trhom je Nemecko a zahraničné krajiny, spoločnosť dnes nevie odhadnúť, aká bude situácia. Výroba však pokračuje v dvojzmennej prevádzke.

Pre koronakrízu upravili hygienické štandardy a znížili

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie