Denník N

Najvyšší súd o Jankovskej: Keď ďalej klame, že nepozná Kočnera, musí byť vo väzbe

Monika Jankovská. Foto N - Tomáš Benedikovič
Monika Jankovská. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ovplyvňovanie sudcov bolo súčasťou jej bežného života, ignoruje jasné dôkazy a jej bezškrupulózne správanie sa vôbec nezmenilo. Sudca Najvyššieho súdu Bargel aj takto zdôvodnil, prečo musí Monika Jankovská zostať vo väzbe, kde jej sprísnil podmienky.

„Bola súčasťou dobre fungujúceho stroja búrajúceho základné princípy právneho štátu a ničiaceho dôveru v súdnictvo a v jeho spravodlivý a rovnaký prístup k stranám sporu.“

V uznesení Najvyššieho súdu to napísal jeho sudca Martin Bargel, keď 20. marca spolu s členmi senátu Pavlom Farkašom a Martinou Zeleňakovou rozhodol, že Monika Jankovská musí zostať vo väzbe.

Uznesenie Denníku N sprístupnil súd.

Z uznesenia vyplýva, že súd sa obáva, že bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti za stranu Smer a sudkyňa by mohla ovplyvňovať svedkov, likvidovať dôkazy alebo pokračovať v trestnej činnosti.

Uznesenie ďalej prvýkrát ukazuje, ako sa Jankovská bráni voči obvineniu, že prijala od Mariana Kočnera úplatok za to, že bude tlačiť na sudkyňu Zuzanu Maruniakovú, aby v kauze zmenky rozhodla v prospech Mariana Kočnera.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie