Denník N

Mečiar, Fico, Matovič?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Je pozoruhodné, ako rýchlo sa rozširuje rad jeho nepriateľov: stihol už vo funkcii obsiahnuť novinárov, Bratislavčanov, ľudskoprávnych aktivistov aj kaviareň.

Jakub Goda nedávno jeden zo svojich statusov začal takto: „Pozerám, že niektorým predstaviteľom vlády sa trochu nedarí komunikovať…“ Neskonale som ho obdivoval za to, ako elegantne napísal, že trepú dve na tri bez toho, aby napísal, že trepú dve na tri.

A urobil dobre: ak totiž poviete, že sa niekomu trochu nedarí komunikovať, neurazíte ho. Ak poviete, že trepe dve na tri, bude sa to síce viac páčiť, ale práve ste sa dorozprávali. Zle sa komunikuje, keď začnete urážkou.

Presne v tomto duchu hovorí aj premiér Igor Matovič o „tzv. ‚ľudskoprávnych aktivistoch'“, ktorým odporúča, aby nekecali, ale makali. A ak nemakajú, nech sú ticho.

Pozoruhodné je, že ľudskoprávni aktivisti sú nielen v úvodzovkách, ale ešte aj takzvaní – skrátka, dvojnásobní darmožráči. Pozoruhodné je aj to, že ľuďom, ktorí roky pracujú v teréne, radí, aby išli pracovať do terénu.

Najviac pozoruhodné je však to, ako sa Igorovi Matovičovi „trochu nedarí komunikovať“. Nie je to o opatreniach – nie, ani náznakom, ale o tom, ako ich podáte. Určite totiž v skutočnosti chcel povedať, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie