Denník N

Et resurrexit tertia die. Veľa šťastia, stredotriedni samovrahovia

Prázdny New York v inak rušné pondelkové ráno. Foto - TASR/AP
Prázdny New York v inak rušné pondelkové ráno. Foto – TASR/AP

Oslavy zmŕtvychstania sa zmenili na prehliadku ľudskej blbosti. Starý žid Jošua za nás trpel na kríži, aby sme mohli nasadnúť do áut a vyraziť cez celé Slovensko za majonézovým šalátom a údeným, epidémia-neepidémia. Krivdil by som Slovensku, keby som existenciu blbosti geograficky ohraničoval. V tom istom čase vyrazilo z Moskvy 730-tisíc áut, mnohé z nich štatisticky nevyhnutne infikované, za bábuškami, dačami, nakladanými hríbikmi a kyslými uhorkami.

V iných krajinách, trebárs v Brexitovciach nad Lamánšom, idioti podpaľujú komunikačné zariadenia a napádajú ich údržbárov, pretože sa v spoľahlivých internetových informáciách dočítali, že 5G vlnenie šíri vírus. Masové pohreby chasidských židov uprostred kruto zasiahnutého New Yorku, ktoré musia rozohnať policajti. Zhromaždenie indickej komunity v torontskom parku, na ktoré si policajti museli privolať pancierovú techniku.

A to som nezačal o politikoch. Sám viem, aké zvodné a uspokojivé vie byť predvádzanie sa na pódiu či zdieľanie svojich myšlienok s masou ľudí. Dnes sa to dá kedykoľvek a kdekoľvek a s okamžitými nadšenými ohlasmi, čo je pre tých jednoduchších lepšie ako orálny sex. Samozrejme, že rovnako vypäto odpovedajú aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Umelci píšu

    Komentáre, Kultúra

    Teraz najčítanejšie