Denník N

V prírode počas Veľkej noci: Na bratislavskom nábreží sa nám smiali z rúška

Chodník pri petržalskom Veľko Draždiaku počas Veľkonočnej nedele. Foto - tasr/Miroslav Košírer
Chodník pri petržalskom Veľko Draždiaku počas Veľkonočnej nedele. Foto – tasr/Miroslav Košírer

Ako prežívajú koronavírus čitatelia Denníka N? Vyberáme najzaujímavejšie z vašich reakcií za posledné dni na otázku, čo ste zažili počas športovania či prechádzky v prírode. Napíšte nám aj vy!

Reakcie po Veľkej noci:

Bol som sa bicyklovať na cestnom bicykli niekoľkokrát. Cesty boli prázdne, úplná paráda.
Michal Štefkovič z Trenčína

Som cyklista, chodili sme s partiou na výjazdy v rámci okresu, podľa možností. Na hraniciach okresov boli hliadky, ale boli zhovievavé. V jednom prípade som prekročil hranice okresu, ale pristavil som sa sám a vysvetlil, odkiaľ a kam idem a nemali žiadny problém. Rúško sme nosili len počas jazdy v meste. Potešilo nás, že bola výrazne nižšia premávka.
Patrik z Krupiny

Väčšina ľudí, ktorých som stretol, mala rúško, no stále sa našli jednotlivci, ktorí sa k aktuálnej situácii stavajú nezodpovedne. Dokonca som počas víkendu narazil aj na početnejšie skupiny, v ktorých boli všetci členovia bez rúška.
Marek zo Žiliny

Boli sme na prechádzke v Malých Karpatoch nad Račou. Bolo tam veľmi veľa ľudí, najmä v okolí bufetu nad horárňou. Ľudia síce v drvivej väčšine mali rúška, no veľakrát sedeli v skupinkách 8 a viac ľudí a popíjali pivko. Na ceste sme stretli štyri policajné autá, ktoré ľudí kontrolovali a napomínali, ak nemali zakrytú tvár.
Tomáš z Bratislavy

Radšej ako prechádzky vo vychytených bratislavských prírodných lokalitách (Železná studnička, Kamzík, hrádza) preplnených ľuďmi sme zvolili prechádzky po obytných štvrtiach, kde bolo predsa len menej ľudí. Prispelo aj to, že máme malé dieťa a nechce sa nám absolvovať dlhé presuny autom kvôli hodinovej prechádzke. Na ružinovských sídliskách bola situácia dobrá, ľudí bolo vonku dosť, ale dodržiavali rozostupy a drvivá väčšina nosila rúška. Presný opak sme zažili na dunajskom nábreží, najmä pri Eurovei, kde

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie