Denník N

Pohoda 2020 sa presúva na ďalší rok, bude iba špeciálna verzia

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Na oficiálnej stránke majú hneď vedľa termínu 9. – 11. júl časomieru ukazujúcu, koľko dní, hodín, minút a sekúnd zostáva do začiatku festivalu. Stále je aktívna, ale z aktuálnych 85 dní sa stalo 449. Znamená to, že Pohoda 2020 v tradičnej podobe nebude. Oznámili to organizátori v živom vysielaní Rádia_FM.

Bude špeciálna verzia

„Všetky vstupenky z tohto roka ostávajú v platnosti. Zároveň tým, ktorí to potrebujú, garantujeme vrátenie plnej sumy za lístok. Úžasná atmosféra živého stretnutia nám bude veľmi chýbať, rovnako ako pozitívna energia, ktorá na letisku ostáva po festivale. Sme však optimisti, a preto veríme, že si zameškané vynahradíme v budúcnosti s ešte väčšou radosťou,“ povedal Michal Kaščák.

Rozhodnutie padlo na základe konzultácií s epidemiológmi, ktorí potvrdili, že šanca na usporiadanie festivalu s kapacitou 30-tisíc ľudí je v júlovom termíne na Slovensku nulová.

Pohoda už v polovica marca na svoj web pridala samostatnú sekciu s názvom COVID-19, kde otvorene komunikovala o všetkých najčastejších otázkach. Tá sa teraz zmenila na sekciu Pohoda 2020 – 2021.

Počas „pohodovského“ víkendu bude akcia Pohoda In the Air. Charakter podujatia sa pomaly črtá, plánujú zapojiť aj trenčianske letisko, pripravujú rôzne aktivity, prenosy, koncerty, archívne materiály. Jeho podobu konzultujú aj s miestnou hygienou a autoritami, zachovanie opatrení, ktoré budú v tom čase platiť, považujú za samozrejmosť. Viac informácií zverejnia čoskoro.

Presun festivalu znamená, že mnohé mená z tohto ročníka budú podľa organizátorov s istotou hrať aj v roku 2021. Prvými opätovne potvrdenými umelcami sú: The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Koronavírus

    Kultúra

    Teraz najčítanejšie