Denník N

Kiska po prepade v prieskumoch: Moja neprítomnosť sa prejavila. Za ľudí už hovoria, že ako predseda skončí

Titulná fotka na stránke Andreja Kisku. Zdroj - FB Andreja Kisku
Titulná fotka na stránke Andreja Kisku. Zdroj – FB Andreja Kisku

„Potrebujeme lídra, ktorý bude pri nás,“ vraví primátor Nitry a poslanec Marek Hattas. Zatiaľ sa neuvažuje o tom, že by stranu viedol niekto iný ako Veronika Remišová.

Už viac ako mesiac visí na facebookovej stránke exprezidenta a predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku titulná fotografia s textom Vždy pri vás. Už viac ako mesiac je to jediný Kiskov príspevok na tejto sociálnej sieti.

Exprezident ešte v utorok 17. marca oznámil, že si neuplatní poslanecký mandát a nenastúpi do parlamentu. Urobil to po desiatich dňoch od chvíle, čo zrušil svoj program a zo zdravotných dôvodov sa stiahol z koaličných rokovaní. Podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová fakticky vedie stranu, ktorú Kiska zakladal, už od 9. marca.

Kiska pred mesiacom oznámil, že naďalej zostáva predsedom strany Za ľudí, ale nepodpísal za ňu ani koaličnú zmluvu a nestál pri zrode programového vyhlásenia vlády. Je predsedom, ktorého nie je vidieť, a aj jeho kolegovia v strane to už cítia ako problém.

Kiska: Nie všetci nás chceli vo vláde

„Andrejovi Kiskovi sa treba poďakovať, založil stranu, kde je veľa odborníkov a skúsených ľudí, a dostal ju do Národnej rady,“ hovorí nitriansky primátor a poslanec Národnej rady Marek Hattas. „Teraz je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie