Denník N

Briti pripúšťajú, že vírus sa mohol rozšíriť zo zápasu, nad ktorým celý svet krútil hlavou

Fanúšikovia pred zápasom Ligy majstrov medzi Liverpoolom a Atléticom Madrid. Foto - TASR/AP
Fanúšikovia pred zápasom Ligy majstrov medzi Liverpoolom a Atléticom Madrid. Foto – TASR/AP

V španielskom Madride boli v stredu 11. marca zatvorené školy a platil zákaz zhromažďovania sa tisíc a viac ľudí. Krajina mala 1646 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, z toho 782 v hlavnom meste Madride.

Napriek tomu 3-tisíc fanúšikov Atlética Madrid vycestovalo do anglického Liverpoolu na odvetu osemfinále Ligy majstrov. Cestou domov mohli oslavovať, ich tím vyhral 3 : 2 a postúpil. Zápas sledovalo na vypredanom štadióne Anfield Road 52-tisíc ľudí.

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp neskôr pre klubový web priznal, že v kontexte šíriaceho sa ochorenia COVID-19 bolo náročné pripraviť sa na zápas.

„V pondelok ráno som sa zobudil a dopočul som sa o situácii v Madride a o tom, že od stredy zatvoria školy a univerzity. Aby som bol úprimný, pripravovať sa na ten zápas bolo veľmi zvláštne,“ povedal.

Liam Thorp z Liverpool Echo sa na pondelkovej tlačovej konferencii spýtal členov britskej vlády, či zdrojom nákazy v Liverpoole nemohol byť práve tento zápas. V meste do pondelka zomrelo na následky ochorenia COVID-19 246 ľudí.

Vládna odborná poradkyňa Angela McLeanová spojenie medzi ochorením v Madride a Liverpoole označila za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Liga majstrov

    Šport a pohyb, Svet

    Teraz najčítanejšie