Denník N

Do vládneho fondu pomoci prispel Fiľo, recesisti aj mladí čínski podnikatelia

Poslanci OĽaNO predstavujú detaily Fondu vzájomnej pomoci. Foto - OĽaNO
Poslanci OĽaNO predstavujú detaily Fondu vzájomnej pomoci. Foto – OĽaNO

Z vládnych politikov do fondu prispievajú politici OĽaNO a Sme rodina. Poslanci SaS a Za ľudí chcú často pomáhať inou formou. Ich ministri Veronika Remišová či Branislav Gröhling sa zapojili.

Vo Fonde vzájomnej pomoci, ktorého vznik ohlásili vládni politici na začiatku apríla a má individuálne pomáhať ľuďom či rodinám zasiahnutým koronakrízou, je vyzbieraných viac ako 600-tisíc eur.

Väčšina z peňazí vo fonde je od podnikateľa a privatizéra časti ružomberských papierní a celulózok Milana Fiľa, ktorý venoval pol milióna eur. Ostatné peniaze sú najmä od koaličných politikov, ale objavili sa aj ďalší darcovia vrátane bežných ľudí.

Väčšiu sumu, 20-tisíc eur, poslal málo známy podnikateľ Ladislav Packa, fondu prispela napríklad aj moderátorka Adela Vinczeová, medzi prvými poslali do fondu svoje marcové výplaty členovia predstavenstva Železničnej spoločnosti Slovensko.

Druhým najväčším donorom vo fonde je Únia mladých čínskych podnikateľov na Slovensku. Občianske združenie so sídlom na Vajnorskej ulici v Bratislave fondu venovalo 26-tisíc eur.

Skupovali rúška pre Čínu

Združenie s názvom Únia mladých čínskych podnikateľov na Slovensku sa v médiách spomínalo v poslednom čase dvakrát. Vlani v decembri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Slovensko

Teraz najčítanejšie