Denník N

Vážené OĽaNO, chyby sa nenaprávajú detektorom lži

Štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica. Foto N - Tomáš Benedikovič
Štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica. Foto N – Tomáš Benedikovič

Keby bol Matovič ešte stále v opozícii, o mene, ktoré si vybrali jeho ľudia na vnútro, by už pobúrene tlačovkoval.

Slovensko je síce malé, ale nie až natoľko, aby nová vláda na vrcholné pozície umiestňovala ľudí s nejasnou minulosťou. Lenže deje sa to.

Samostatnou kapitolou je Ľubomír Vážny, ktorý stále vedie Sociálnu poisťovňu. Tento politik Smeru zodpovedný za predražený mýtny systém by nemal riadiť ani premávku na detskom ihrisku. Minister práce Krajniak si ho však zatiaľ nechá. Ťažko sa to akceptuje, ale existuje rozhodnutie Ústavného súdu z roku 2012, ktoré do rovnakej funkcie vrátilo Dušana Muňka (tiež Smer), ktorého Radičovej vláda odvolala. Súdu nestačili dôvody. Sme rodina si však obľúbilo viac ľudí bývalej koalície.

Dokonalé nie je ani dočasne poveriť riadením správy štátnych hmotných rezerv po trestne stíhanom Kajetánovi Kičurovi jeho doterajšiu podpredsedníčku s väzbami na Jahnátka či Bödörovcov.

No počinu štátneho tajomníka na ministerstve vnútra Lukáša Kyselicu sa nedá rozumieť už vôbec. Bývalý vyšetrovateľ kauzy Gorila zvolený za OĽaNO do parlamentu si za generálnu tajomníčku služobného úradu vybral Annu Bilecovú, ktorej meno sa vyskytuje v

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie