Denník N

Lintner by mohol šéfovať extralige, núkajú mu post riaditeľa Pro-Hokeja

Hokejista Richard Lintner na festivale Pohoda. Foto N - Tomáš Benedikovič
Hokejista Richard Lintner na festivale Pohoda. Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované 11:00 – Predstavenstvo akciovky Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport extraligu, ponúklo Richardovi Lintnerovi voľnú funkciu riaditeľa. Či ponuku prijme, bude jasné do konca týždňa.

Je to len pár dní, čo neúspešný kandidát na šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Richard Lintner na trenčianskom festivale Pohoda fanúšikom sľuboval, že sa bude ďalej angažovať v slovenskom hokeji. „Veľmi skoro ohlásime projekt, v ktorom chceme naplniť očakávania ľudí, ktorí majú radi hokej,“ hovoril.

Podľa infomácií Denníka N môže byť za týmito slovami ponuka predstavenstva akciovky Pro-Hokej, ktorá riadi slovenskú Tipsport extraligu. Lintnera by chceli angažovať ako svojho nového riaditeľa.

Bývalý reprezentant by na tomto poste nahradil Vladimíra Paštinského, ktorý šéfoval extralige trinásť rokov. Vo funkcii skončí 31. augusta.

Ponuku má len Lintner

Denníku N ponuku potvrdil predseda predstavenstva Pro-Hokeja a prezident banskobystrického hokejového klubu Juraj Koval. „Nič nie je uzavreté, no ja sa netajím tým, že by Richard Lintner bol vhodným kandidátom na post riaditeľa,“ povedal.

S kolegami vraj uvažujú o viacerých kandidátoch na uvoľnený post, no oficiálnu ponuku dostal len Lintner. Ak odmietne, oslovia ďalších. Rozhovory medzi Pro-Hokejom a Lintnerom by mali ukončiť do konca týždňa.

Koval povedal, že Lintnera oslovili ihneď po tom, čo neuspel na kongrese SZĽH. „Teraz dolaďujeme detaily a čakáme, či ponuku vôbec prijme.“

Prezident banskobystrického klubu priznáva, že aj jeho Lintner ako kandidát na šéfa zväzu najprv nepresvedčil. „No už vtedy som povedal, že by bol dobrou voľbou na riaditeľa extraligy, lebo jeho vízia obsahovala množstvo nápadov, ako pomôcť extralige s marketingom, návštevnosťou, aj v ďalších oblastiach.“

Väčšina klubov súhlasí

Koval vraví, že s Lintnerovou nomináciou súhlasí nadpolovičná väčšina extraligových klubov. Je medzi nimi aj HK Nitra. Riaditeľ tohto klubu Miroslav Kováčik sa ešte na kongrese SZĽH snažil presadiť, aby prezidenta zväzu nemohli voliť jeho zamestnanci, čo by pomohlo práve Lintnerovi.

Vtedy neuspel, no dnes dúfa, že Lintner prijme ponuku Pro-Hokeja. „Pre extraligu by to bola výborná správa. Rišo by navyše mohol aj svojim neprajníkom, alebo tým, ktorí mu nedôverovali, ukázať, čo v ňom je,“ myslí si.

Kováčik sa nebojí, že by po Lintnerovom nástupe vznikali spory medzi Pro-Hokejom a zväzom. „Extraliga funguje de facto ako samostatný subjekt, Rišo by tu mal veľké právomoci a mohol by realizovať veľkú časť zo svojej vízie,“ vysvetľuje.

„Nevidím priestor, aby si na tomto poste so súčasným vedením SZĽH robili napriek. Zo zväzu dostávame pomoc prakticky len v podobe rozhodcov, ktorých platia, a samozrejme máme uzatvorenú zmluvu o uvoľňovaní reprezentantov na medzištátne zápasy. Marketing, vyžrebovanie ligy či termínový kalendár si riešime samostatne. Zväz a Pro-Hokej sú dva úplne samostatné subjekty.“

Kováčik zároveň dodáva, že angažovanie Lintnera do funkcie šéfa extraligy ešte nemusí automaticky znamenať upokojenie situácie v slovenskom hokeji. Bojkot reprezentácie niektorými z hráčov môže hroziť naďalej.

„Sú to totiž úplne rozdielne veci. Je otázka k hráčom, čo to môže znamenať pre ich nespokojnosť s vedením zväzu. Myslím si, že pre nich sa situácia až tak nezmení.“

Lintner pre N povedal, že o ponuke zatiaľ s Jurajom Kovalom diskutuje. „Verím, že do konca tohto, alebo začiatkom budúceho týždňa urobím rozhodnutie.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Lintner vs. Nemeček

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie