Denník N

Deň v krízovom štábe: Viesť 20 rokov firmu, prezidentská kampaň, to boli „prkotiny“ oproti tomuto

Permanentný krízový štáb po vypuknutí pandémie zasadá na Úrade vlády. Uprostred Peter Škodný. Foto N - Tomáš Benedikovič
Permanentný krízový štáb po vypuknutí pandémie zasadá na Úrade vlády. Uprostred Peter Škodný. Foto N – Tomáš Benedikovič

Denník N strávil deň s permanentným krízovým štábom. Sledujú BBC, hranice aj aktuálne počty voľných lôžok v nemocniciach.

Do Zrkadlovej sály na úrade vlády vedú veľké dvere, na ktorých je už niekoľko týždňov takáto tabuľka: „Vstup povolený iba členom permanentného krízového štábu“.

Členovia štábu sa za týmito dverami stretávajú v historických priestoroch pod krásne klenutým stropom a každý deň premýšľajú, rokujú a stretávajú sa s ďalšími ľuďmi. Hľadajú riešenia, ako si poradiť s koronavírusom, stretávajú sa s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO).

Denník N sa vo štvrtok do Zrkadlovej sály dostal a mal možnosť s členmi štábu hovoriť a sledovať aj ich bežnú dennú prácu. Strávili sme tam s fotoreportérom sedem hodín.

Prvý pohľad po príchode padne na skupinu ľudí pod veľkým lustrom. Za dlhým stolom sedí lekár Peter Visolajský a predseda permanentného štábu Peter Škodný, rozprávajú sa so štátnou tajomníčkou ministerstva zdravotníctva Janou Ježíkovou.

Posadíme sa do rohu miestnosti, dohoda znie, že jednotlivé rozhovory počúvať nemôžeme.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Foto N – Tomáš Benedikovič

V centre miestnosti sú dlhé stoly. Je to miesto, kde sa riešia operatívne veci a uskutočňujú sa porady. Z miestnosti sa dá prejsť na terasu s výhľadom do veľkej záhrady úradu vlády, tam členovia telefonujú alebo sa stretávajú na rozhovoroch, pri ktorých chcú mať súkromie.

Miestnosti v historickej budove s veľkými ťažkými závesmi a vysokým stropom dominujú veľké obrazovky. Sú na nich mapy Slovenska

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie