Denník N

Bangladéšska verzia Johna Wicka? Nový film od Netflixu je krvavým balansom na hranici vkusu

Chris Hemsworth a bollywoodska hviezda Randeep Hooda. Foto – Netflix
Chris Hemsworth a bollywoodska hviezda Randeep Hooda. Foto – Netflix

Extraction kombinuje bezduchý príbeh so špičkovou akciou.

Netflix doposiaľ nemá dôvod pre koronakrízu povoliť, práve naopak. Podľa štatistickej platformy Statista zaznamenal rekordný prírastok predplatiteľov, aj vďaka súčasnej situácii mu pribudlo takmer šestnásť miliónov platiacich zákazníkov.

A kým sú kiná zatvorené a prechádzajú s premietaním na internet, Netflix stále ponúka zaujímavé novinky, ktoré môžu dosahovať rekordné čísla, čo je dobrá správa pre projekty s R-kovým ratingom. Tie si pre zobrazenie násilia a nemalý rozpočet dnes ťažko hľadajú svoju cestu do kina.

Dobrým príkladom je film Extraction v hlavnej úlohe s Chrisom Hemsworthom, ktorého názov možno preložiť ako Vyslobodenie, keďže oficiálny slovenský titul zatiaľ nemá.

Okrem hollywoodskej superstar sú súčasťou tvorivého kvarteta aj Sam Hargrave (debutujúci režisér a prominentný kaskadér) a bratia Joe a Anthony Russoovci ako producenti, pričom mladší Joe písal aj scenár.

Kolegovia z marvelovských kinohitov spojili sily a sfilmovali komiks bratov Russoovcov Ciudad z roku 2014. Ten by plnohodnotnú podobu na plátne pravdepodobne nikdy nedostal, nebyť kombinácie zvučných mien, kaskadérskych profíkov a štedrých peňazí od Netflixu, čoho výsledkom je kontradikcia špičkovej akcie a banálneho deja.

Chaotický Bangladéš

Zápletka je jednoduchá, možno až príliš – zobrazuje špeciálneho agenta Tylera Rakea, ktorý prijme samovražednú misiu za veľmi slušné peniaze. Jeho úlohou je nájsť syna šéfa drogového gangu Oviho a bezpečne s ním prejsť naprieč chaotickými ulicami Bangladéša plnými zabijakov.

Aj Tyler má svoje útrapy. Je to samotár a tajnostkár meditujúci na dne jazera v snahe vyrovnať sa s traumatickou minulosťou. Ak práve nepodrezáva krky,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie