Denník N

Riaditelia o zrušení ústnych maturít: Je to správne, aj tak na 80 percent kopírovali už udelené známky

Foto - TASR
Foto – TASR

Bol to správny krok, zhodli sa dvaja riaditelia veľkých bratislavských stredných škôl pri hodnotení rozhodnutia ministerstva školstva, ktoré vo štvrtok zrušilo ústne maturity a nahradilo ich administratívnym ukončením roka. Školy maturantom spriemerujú koncoročné známky za štyri roky a k tomu aj polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

„Vidíme skôr pozitívnu reakciu – že konečne sa niečo rozhodlo a vieme, ako to ukončíme,“ tvrdí riaditeľ Gymnázia Ladislava Sáru Pavol Sadloň. Podobné reakcie zaregistroval i Felix Dömény, ktorý vedie aj Asociáciu stredných odborných škôl. „Z viacerých strán som zachytil, že v tejto situácií je to dobré riešenie,“ vraví riaditeľ „Fajnorky“, teda strednej priemyselnej školy strojníckej na Fajnorovom nábreží Felix Dömény.

Minister školstva Branislav Gröhling. Foto – TASR

Sadloň bol dlhoročný riaditeľ Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií. Tvrdí, že školy a rodičia teraz netrpezlivo čakajú, kým ministerstvo vydá usmernenie aj k prijímacím skúškam na stredné školy. Potrebujú to vedieť najmä veľké stredné školy – Gymnázium L. Sáru má každoročne až 500 prihlášok, prijať môžu okolo 140 žiakov.

Ako dokážu preskúšať tak veľa študentov? Sadloň tvrdí, že môžu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie