Denník N

A vy máte ktoré svoje dieťa najradšej, pán premiér?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Koalícia by sa mohla tešiť z úspešného ťaženia proti korone, namiesto toho už Matovič kádruje Sulíka ako Fico Bugára pár dní pred voľbami.

Igor Matovič cez víkend pripustil, že mu je Boris Kollár bližší ako Richard Sulík. Podľa premiéra za to môže strana SaS a jej predseda, pretože sa od neho „vzďaľujú“.

Nerovnosť v zaobchádzaní vidia aj u liberálov, o čom v rozhovore pre Denník N otvorene porozprávala Lucia Ďuriš Nicholsonová. Na otázku, kto je podľa nej najbližším spojencom Igora Matoviča, odpovedala jasne: „Jednoznačne Sme rodina.“

Premiér to ešte predtým potvrdil, keď v nedeľu Kollára pochválil, ako si na Sme rodina váži, že držia slovo a nesnažia sa hrať pred kamerami na pekných (čím povedal, že tí druhí sa na pekných hrajú). V pondelok na svojom Facebooku pokračoval, keď SaS vyzval, aby nekopala do vlastnej vlády, a Sme rodina opäť vyzdvihol.

Takýto prístup ku koaličným partnerom má aspoň dve slabiny. Po prvé Kollárova pochvala vecne nesedí, pretože ten celú svoju politiku postavil na tom, že sa snaží hrať pred kamerami na pekného. Je pravda, že počas korony je väčšinou ticho. Podľa Matoviča je to cnosť, ale rovnako dobre to môže byť premyslená taktika nenechať sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie