Denník N

Kočner v psychologickom znaleckom posudku: Spím úplne normálne

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Znalkyňa napísala, že motívom toho, že si Kočner objednal Kuciakovu vraždu, mohlo byť ohrozenie jeho majetkov. Jeho resocializáciu v prípade uznania viny považuje za možnú.

Marian Kočner je aj podľa psychologického znaleckého posudku presne taký, ako ho pozná verejnosť z jeho verejných vystúpení aj komunikácie v aplikácii Threema – autokratický, inteligentný, s túžbou po moci, po peniazoch, narcis, ktorý sa nevie vcítiť do druhých ľudí.

Posudok vypracovala znalkyňa Elena Fortis na žiadosť Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhoduje o prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, z ktorej je Kočner obžalovaný. Spraviť sa ho podarilo až na druhý pokus, prvých znalcov Heretikovcov odmietol Kočner ako zaujatých.

Posudok zachytáva, ako Kočner hodnotí samého seba, a tiež to, ako sa správa vo väzbe. Je v nej od júna 2018, teda už rok aj osem mesiacov.

Znalkyňa bola s Kočnerom začiatkom marca tri dni, robila mu rôzne testy a popritom skúmala aj jeho komunikáciu v Threeme, videá z jeho mobilného telefónu alebo nahrávku jeho rozhovoru s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Posudok bude prezentovaný ako dôkaz

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie