Denník N

Našla sa nová Kočnerova Threema, sú v nej ďalšie dôkazy aj proti sudcom

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Polícia pracuje s ďalšou, doteraz nezverejnenou časťou komunikácie Mariana Kočnera. Dôkazy v jednotlivých kauzách budú ešte silnejšie.

Až doteraz to vyzeralo tak, že orgány činné v trestnom konaní majú len komunikáciu Mariana Kočnera cez Threemu do 18. mája 2018. Kočnera zobrali do väzby 28. júna 2018 a bolo nepravdepodobné, že by viac ako mesiac cez Threemu nekomunikoval.

Chyba nastala pri extrakcii dát Europolom a polícia ju odhalila až nedávno, keď boli znalci Europolu vypovedať na hlavnom pojednávaní vo veci vraždy Jána Kuciaka 6. februára tohto roku. Policajti si všimli, že v Kočnerovom mobile sú aj ďalšie správy – a to až do dňa jeho zatknutia.

Zo správ vyplýva aj to, že Kočner sa snažil neúspešne ovplyvniť aj senát Najvyššieho súdu, ktorý ho vzal do väzby.

Správy objavili len tento týždeň – nezávisle od polície – aj novinári, ktorí sú v projekte Kočnerova knižnica, a časť v stredu zverejnili Aktuality.

Polícia aj prokuratúra tvrdia, že s informáciami pracujú a analyzujú ich. Podľa informácií Denníka N je v Threeme viacero dôkazov proti sudcom, ale napríklad aj proti Monike Jankovskej, ktorá je už vo väzbe pre korupciu.

Všimli si to naši policajti

Túto časť Threemy doteraz nepredložili ako dôkaz v žiadnom súdnom konaní. Nie je ani súčasťou kauzy zmenky, ani prípadu vraždy Jána Kuciaka, hoci mobilný telefón, v ktorom bola, v prípadoch figuruje.

„V priebehu hlavného pojednávania bola príslušníkmi policajného zboru zistená anomália

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie