Denník N

Muž s vyholenou hlavou nadával dievčaťu do utečeniek a zlomil jej palicou sánku

Útočník mal vyholenú hlavu. Ilustračné foto – TASR/AP
Útočník mal vyholenú hlavu. Ilustračné foto – TASR/AP

Mladú Detvianku si útočník pomýlil pravdepodobne kvôli tmavšej pleti s utečenkou. Operovali ju v martinskej nemocnici.

Mladá Detvianka Tereza je už po operácii. V Martinskej fakultnej nemocnici jej po útoku opitého vyholeného mladíka zdrôtovali zlomenú sánku.

Zastihli sme ju na ceste domov z nemocnice. Nemohla hovoriť, požiadala nás len, aby sme nezverejnili jej meno.

Nadával jej do utečeniek

„Terezu práve veziem domov po operácii. Má zdrôtovanú sánku a veľmi ju to bolí,“ povedal jej otec. Dievča je podľa televízie Markíza vysokoškoláčkou a hrá na husliach.

Mladý vyholený muž napadol dcéru detvianskeho učiteľa v nedeľu nadránom počas Folklórnych slávností pod Poľanou. Pravdepodobne si ju pre tmavšiu pleť pomýlil s utečenkou a drevenou palicou jej rozbil tvár a zlomil sánku.

„Nevieme, prečo. Nadával jej do utečencov a ešte aj inak a potom ju udrel palicou do tváre. Neprajem to žiadnemu rodičovi,“ reagoval otec.

Neverila, že sa jej to raz stane

Otec podal okamžite trestné oznámenie. Na sociálnej sieti Tereza napísala, že nikdy neverila, že sa jej niečo také môže stať, navyše v Detve.

„Vďaka tomu, že mám tmavšiu pleť, mám zlomenú sánku na dvoch miestach… Bohužiaľ, je to smutné, ľudia dávajte si pozor, svet je zlý,“ citoval ju web dtonline krátko pred operáciou.

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová potvrdila, že polícia prijala trestné oznámenie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Vyšetrovatelia útok preverujú.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie