Denník N

Lipšic nemôže byť generálny prokurátor

Daniel Lipšic a Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Daniel Lipšic a Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý politik má asi tisíc konfliktov záujmov, ako kandidát sa dá spochybniť za minútu premýšľania.

V demokraticky vyspelejšej krajine by nepripadalo do úvahy, aby Daniel Lipšic bol kandidátom na generálneho prokurátora. Nie je to dobrá správa a nemá tam čo hľadať. Roky bol vo vrcholovej politike a bol by v nej zrejme dodnes, ak by nedošlo k tragickej nehode, pri ktorej zomrel človek.

V politike bol blízko aj Igorovi Matovičovi, ktorý zachraňoval jeho nevydarenému politickému projektu NOVA existenciu, vzal ho na kandidátku OĽaNO, spolu organizovali protesty s megafónom pred Bonaparte proti Bašternákovi.

Teraz premiér Matovič chce z kolegu Lipšica urobiť jedného z najvplyvnejších ľudí v krajine, ktorý má moc rozhodnúť, ako a či vyšetrovať čokoľvek a kohokoľvek.

Lipšic má asi tisíc konfliktov záujmov, pretože roky ovplyvňoval verejný život z najvyššieho spoločenského poschodia – už len taká maličkosť, že je advokátom ešte predsedu koaličnej strany Za ľudí a exprezidenta Andreja Kisku v daňovej kauze.

Lipšicova politická minulosť a blízkosť k vládnej koalícii sú neprípustné a ďaleko viac cez čiaru ako Ficov spolužiak Jaromír Čižnár. Je to dôvod,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Žilinka

Komentáre

Teraz najčítanejšie