Denník N

Terasy sa začali otvárať, ale čo robiť, ak si za stôl sadnú štyria a tvrdia, že sú súrodenci?

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Niektorí majitelia reštaurácií už otvorili terasu, ďalší to zvažujú a inde ju už aj rozšírili nad doterajšie hranice. Tak to vyzeralo v prvý deň, keď sú terasy povolené.

Povolenie platí od stredy za prísnych hygienických opatrení:

  • Najviac dvaja ľudia alebo rodičia s deťmi pri stole, medzi stolmi dvojmetrový odstup.
  • Jedlo môžu servírovať na tradičných tanieroch, ak riad umývajú v umývačke pri teplote nad 80 stupňov.
  • Čašníci po každom dezinfikujú stôl vrátane držadiel stoličiek.
  • Sušiče rúk musia byť znefunkčnené, toalety dezinfikované každú hodinu.

Zlom sa čaká cez víkend

Viac než hygienické opatrenia zatiaľ o úspechu terás rozhodovalo počasie. To sa má podľa predpovedí citeľne zlepšiť až cez predĺžený víkend.

„Doteraz sme mali počasie, nemohli sme otvoriť, teraz nemáme počasie. Treba

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie