Denník N

Politici SaS o výpadoch premiéra voči Sulíkovi: Berieme to s pokojom, hádam ho to prejde

Poslanecký klub SaS a predseda Richard Sulík. Foto N - Tomáš Benedikovič
Poslanecký klub SaS a predseda Richard Sulík. Foto N – Tomáš Benedikovič

Igor Matovič je pod veľkým tlakom a chvíľu to asi potrvá, kým si zvykne, že už nemusí hľadať všade nepriateľa, vraví poslankyňa Jana Cigániková (SaS).

Jeho podrazy ma nebavia, berie mi dve tretiny energie a ak jeho strana chce, môže odísť z koalície. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) aj v máji pokračoval v ostrej kritike vicepremiéra pre ekonomiku a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

Najostrejšie zatiaľ predseda vlády vystúpil pred týždňom, 4. mája, v relácii Braňo Závodský Naživo na rádiu Expres.

„Bohužiaľ, dnes ukazuje, že nie je dobrý partner a správa sa rovnako ako za vlády Ivety Radičovej,“ povedal o Sulíkovi a SaS predseda vlády. „Keď sa SaS nebude páčiť, tak kedykoľvek môžu z tej koalície odísť. Mňa to bude mrzieť, ale naozaj verím v to, že sa vzťahy znormalizujú a že Rišo pochopí, že podráža nohy vlastným partnerom v koalícii.“

Sulík zväčša necháva vyhlásenia Matoviča bez komentára. Opakuje, že jeho strana z koalície neodíde a premiérove statusy ho až tak nerozčuľujú, čo podľa zdrojov v SaS prekvapuje aj ľudí okolo predsedu.

Keď premiér pred dvomi týždňami napísal o SaS status na Facebooku, museli vraj Sulíka prehovárať, aby do reakcie pridal ostrejšiu vetu, nech si premiér zachová rovnaké morálne nároky na nominantov OĽaNO. Išlo o narážku na nomináciu Anny Bilecovej na post generálnej tajomníčky ministerstva vnútra. Bilecová sa neskôr postu vzdala.

No čo na Matovičove statusy vravia ďalší politici SaS?

Foto N – Tomáš Benedikovič

Osuský: Premiér bojuje o primát spasiteľa

Ľudia zo SaS, z poslaneckého klubu aj vlády opakujú, že Sloboda a solidarita v koalícii zostane a premiérove výroky berú s rezervou. „SaS z vlády neodíde a hlboko pochybujem, že by si premiér trúfol SaS vyhodiť z koalície. To je vybavená vec,“ hovorí poslanec Peter Osuský.

„To, že Igor Matovič v rámci boja o zachovanie vlastného primátu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

SaS

Slovensko

Teraz najčítanejšie