Denník N

Oficiálna stránka ministerstva zdieľala politickú obhajobu Krajčího. Cigániková ministrovi odkazuje, nech tam píšu o zdravotníctve, nie viere

Marek Krajčí. Foto - archív Mareka Krajčího
Marek Krajčí. Foto – archív Mareka Krajčího

Nie je dôvod, aby človek vieru v Boha skrýval alebo sa za ňu hanbil, píše ministerstvo zdravotníctva.

Posledné dni sociálnymi sieťami koluje video ministra zdravotníctva Mareka Krajčího z OĽaNO, kde opisuje svoj zážitok s Duchom Svätým. Ministerstvo vo štvrtok aktívne zverejnilo na oficiálnom Facebooku k videu stanovisko, ktoré však neskôr stiahli.

Pôvodne zdieľali podporné slová od koaličných poslancov z Kresťanskej únie, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke OĽaNO. Anna Záborská, Katarína Hatráková, Radovan Marcinčin, Richard Vašečka a Ján Szőllős vyjadrili ministrovi podporu. Reagujú tak na „zvýšený mediálny záujem o nedávno zverejnenú časť videa, v ktorom terajší minister hovorí o svojej skúsenosti s Božou prítomnosťou, pričom jeho slová sú časťou verejnosti a médií vnímané ako škandalózne“.

Na svojej facebookovej stránke ministerstvo pravidelne zdieľa aj informácie o nových počtoch nakazených, príhovory či tlačové správy, ale aj blahoželania ku Dňu matiek či Medzinárodnému dňu sestier.

Denník N sa pýtal ministerstva, prečo zverejnili podporné stanovisko, ale aj na to, prečo sa k videu nevyjadril sám Krajčí a či vedel o tom, že na Facebooku bude podpora koaličných poslancov zverejnená. Tlačový odbor na to neodpovedal.

„Minister zdravotníctva

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marek Krajčí

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie