Denník N

Permanentný k*k*tí festival

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Kedysi dávno som hrával v rozličných zoskupeniach so šikovným hudobníkom a bizarne vtipným človekom, Stanom Herkom. Okrem úžasnej zbierky novinových titulkov z Pravdy, ktoré mal nalepené vo svojej skrinke v šatni rozhlasového orchestra („Tetka Leligdonka – dobrá žena spod Straníka“), bol autorom veľkého množstva vtipných bonmotov, scénok (ktoré sme dokonca inscenovali, napríklad „Súdruh Brežnev na poľovačke s členmi ÚV KSČ“) a výtržníctiev vo Vlaku družby. Nepamätám, čomu konkrétne patrilo pomenovanie z titulku, ale obávam sa, že to bol nejaký väčší územný celok alebo organizácia.

Často na Stanka spomínam, keď sa pozerám na dianie v krajine, v ktorej žijem alebo v ktorej som žil kedysi. Nie vírus, ale sopka ľudskej hlúposti, ktorá od vzniku internetu chrlí čoraz viac primitívnej a agresívnej lávy, nás v spojení s rovnako hlúpou agresivitou egoistického pozdného kapitalizmu pochová. Vedeli ste, že Facebook vyplatí 52 miliónov dolárov ako odškodné svojim moderátorom, ktorí trpia PTSD v dôsledku intenzívneho kontaktu s internetovými diskutérmi? A slovenskí diskutéri sú rovnako choroboplodní.

Headlinerom tohto festivalu je celkom jednoznačne americký prezident. Vyčerpal som už všetky metafory na opísanie priepastných hĺbok a on napriek tomu klesá každý deň ešte nižšie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Komentáre

Teraz najčítanejšie