Denník N

Kočner Bödörovi v Threeme 2 po tom, čo zistil, že je zle: Priorita je vymeniť Šantu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Nová Threema ukazuje aj to, ako sa Kočner správal, keď zistil, že mu naozaj hrozí väzenie. Odstaviť chcel vyšetrovateľa Lásku aj prokurátora Šantu.

V júni 2018 si Marian Kočner uvedomoval, že jeho situácia je zlá a v kauze zmenky mu hrozí väzenie. Nevzdával sa a do poslednej chvíle sa snažil využiť všetky svoje kontakty, aby sa vyhol zadržaniu a väzbe.

Ukazujú to správy, ktoré Kočner posielal pred dvoma rokmi počas posledného mesiaca, čo strávil na slobode. Polícii sa podarilo obnoviť obsah jeho telefónu. Pôvodne vyšetrovatelia poznali len správy do 18. mája, teda zhruba mesiac pred Kočnerovým zatknutím.

Správy po prepustení

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho zadržala 20. júna pár dní pred tým, ako sa chystal odísť do Chorvátska. Už o tri dni sa dostal na slobodu, pretože ho sudca Špecializovaného trestného súdu Roman Púchovský 23. júna nevzal do väzby.

Kočner okamžite po prepustení písal nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi, ktorý ovládal roky políciu, aby mu pomohol. „Prosím Ťa, treba presvedčiť Dušana, že musíme vymeniť Šantu. Dôvody na to má. Je to absolútna priorita. Ďakujem.“

Kočner chcel, aby Bödör u špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika zabezpečil, že prípad falšovania zmeniek televízie Markíza zoberie prokurátorovi Jánovi Šantovi.

„Urobím všetko, čo bude v mojich silách,“ reagoval Bödör na správu od Kočnera. V tom čase už Robert Fico nebol premiér a akýkoľvek postup štátnych orgánov v prospech Kočnera by hrozil ďalšími masovými protestmi na na námestiach. Prokurátor Šanta zostal na svojom mieste.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie