Denník N

Primátor Martina Hrnčiar: Od Penty chcem peniaze na hokej

Primátor Martina Andrej Hrnčiar. Foto - TASR
Primátor Martina Andrej Hrnčiar. Foto – TASR

Primátor Martina zo Siete hovorí, že Dr. Max pomáha martinskému hokeju. Financovanie Siete Pentou odmieta.

„Zastupovanie Penty na Ústavnom súde. O kúpe SME rokoval za Pentu jeden zo spolumajiteľov Sity, jeden z najbližších ľudí Rada Procházku, Igor Grošaft. Nedávno sa Andrej Hrnčiar v Digital parku stretol so spoločníkom Penty, pánom Matákom, ktorý v Pente zodpovedá za zdravotníctvo. Ak niekto chodí ako kačka, pláva ako kačka, kváka ako kačka, asi to bude kačka.“ Predseda Novy Daniel Lipšic použil v rozhovore pre Denník N tieto príklady, ktoré majú dokazovať kontakty strany Radoslava Procházku Sieť na finančnú skupinu Penta.

Matáka s Hrnčiarom videl na stretnutí novinár Trendu Adam Valček, ktorý to napísal na svoj Facebook.

Zachraňuje šport

„Dr. Max už druhú sezónu sponzoruje martinský hokej. Na rok 2015 potrebujem navýšiť reklamnú spoluprácu,“ povedal Hrnčiar Denníku N, prečo sa stretli. Martin hrá hokejovú extraligu a Dr. Max im dal v minulosti 50-tisíc eur. Teraz potrebujú viac. Generálnym sponzorom je Mountfield.

Hrnčiar chodil s Matákom spolu na ružomberské gymnázium. „Keby som s ním riešil niečo nekalé, asi by sme sa nestretávali v presklenej budove. Na ďalšie stretnutie pozvem aj novinárov.“

Hrnčiar hovorí, že keby štát dával peniaze na športy, nemusel by ich takto zháňať.

„Nevidím na tom nič zlé. Nezháňam peniaze od Sýkorovcov, zločineckej skupiny. Ak Dr. Max legálne na Slovensku funguje, vytvára zisky, prečo by som sa nesnažil utrhnúť z ich reklamného koláča?“

Hrnčiar hovorí, že pre Gorilu nezruší martinský hokej. „Možno by novinárom bolo sympatické, kebyže poviem, že od Penty nechcem, ale neviem, čo by na to povedali Martinčania. Oni to takto nevnímajú.“

O svojom predsedovi hovorí, že „Rado tým nebol nadšený“, ale povedal mu, že ako primátor potrebuje zachrániť jediný šport, na ktorý chodia v meste ľudia.

Dôkazy o Nove

Hrnčiar hovorí, že má dôkazy o tom, ako Lipšicovu Novu sponzorujú finančné skupiny, a keď bude správny čas, tak ich predloží.

„Lipšic si založil celú svoju politickú agendu na nenávisti, ešte z neho nič pozitívne nevyšlo,“ hovorí Hrnčiar a dodáva, že aj jeho v minulosti volali do Novy.

Radoslav Procházka poskytne N rozhovor dnes. Prečítať si ho budete môcť v najbližšom čase.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie