Denník N

Stačilo naštartovať osadené linky, no vynútený odchod špecialistov odložil spustenie megapekárne na jeseň

Fabrika Chipity v Kostolných Kračanoch. Foto - Chipita
Fabrika Chipity v Kostolných Kračanoch. Foto – Chipita
  • Veľká pekáreň gréckej Chipity odkladá svoj štart pri Dunajskej Strede na jeseň.
  • Dôvodom sú zatvorené hranice – fabrike chýbali špecialisti zo zahraničia.

Celkovo 600 pracovných miest v novej tuzemskej pekárni gréckej Chipity, ktorá vyrástla v Kostolných Kračanoch neďaleko Dunajskej Stredy, mohlo byť pre Slovensko v čase vrcholiacej koronakrízy veľkou posilou. Otvárať sa pôvodne mala už krátko po Veľkej noci.

Trh tomu nijako nebránil. O známe croissanty 7Days a ochutené sucháre Bake Rolls, ktoré sa v nej majú vyrábať, je záujem aj v čase krízy.

No napokon sa pekáreň, ktorá bude vedieť napiecť až polovicu súčasnej celoslovenskej výroby pečiva, otvorí až začiatkom jesene. Omeškanie spôsobilo zatváranie hraníc a sťažené cestovanie medzi krajinami.

„Závod mame od začiatku jari dobudovaný, linky osadené a na naše výrobky by sme mali aj odbyt po celej Európe. No zdržalo nás to, že špecialisti z Talianska, Grécka či Nemecka, ktorí nám mali uviesť linky do chodu poslednými úpravami, museli už začiatkom marca náhle odísť,“ uviedol pre Denník E konateľ tunajšej dcérskej firmy Chipity Antonín Fiala.

„Na Slovensko sa nám vracajú až teraz, a aj to iba na výnimky, čo sme pre nich získali. V každom prípade,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie