Denník N

Odmerať, vydezinfikovať a rezervné rúško máš? Sledovali sme prváka a tretiaka pri návrate do školy

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Pondelkové ráno bolo pre rodiny s malými deťmi hektické – po dlhých mesiacoch sa vrátili do školy. Výzva to bola pre deti, rodičov aj učiteľov na školách.

Bol to veľký deň, takmer ako v septembri. V pondelok ráno 1. júna sa po viac ako dvoch mesiacoch deti vrátili do školy. Prvák Riško a tretiak Leo sa úplne ešte nevedia rozhodnúť, či sa na to tešia, alebo nie. Pri hľadaní prezuviek sa nakoniec zhodnú, že sa skôr tešia.

Prvák sa teší na kamarátov a dúfa, že si zahrá futbal – podľa mamy ťažko znášal, že futbalové ihriská boli zatvorené. Tretiakovi sa pre zmenu zdalo, že prázdniny trvajú pridlho a chcel sa vrátiť „do nejakého systému“.

Výbava do školy

Riško a Leo prezuvky nenašli, namiesto toho si do vrecúšok berú kroksy. Ich mama, Martina Gallagherová, skontroluje potvrdenie o zdravotnom stave a spraví posledné hygienické opatrenie – na fľaše s vodou napíše mená chlapcov, aby sa im v škole nepomiešali. Nakoniec vytiahne za hrsť plátených rúšok, ktoré deň predtým sama ušila, aby ich mali chlapci pekné a nové. Nechá ich vybrať si – po krátkom vyjednávaní si každý vezme jedno rúško na seba a jedno rezervné do školskej tašky.

Jedno rúško sa ujde aj najmladšiemu Henrymu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Branislav Gröhling

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie