Denník N

Ak sa vám zdajú premiérove statusy na Facebooku za čiarou, zrejme ste ešte nečítali, čo odpisuje ľuďom v komentároch

Koláž N/foto N - Tomáš Benedikovič
Koláž N/foto N – Tomáš Benedikovič

Postavenie premiéra, teda tretieho najvyššieho ústavného činiteľa, si vyžaduje napĺňanie sociálnej roly takejto pozície vrátane spôsobov správania sa, vraví expremiérka a sociologička Iveta Radičová.

Reportéri Denníka N sa v posledných týždňoch pýtali viacerých politikov OĽaNO či ľudí z úradu vlády, či im príde komunikácia premiéra Igora Matoviča na Facebooku primeraná jeho funkcii. Niektorí sa usmievali, niektorí ošívali, no väčšina z nich skončila pri formulke, že Igor Matovič je autentický politik a tak, ako sa na internete správal v opozícii, robí to aj v čele vládneho kabinetu.

„Takého, aký je teraz, som ho aj spoznala. Nikdy sa nezmení. Má niekedy potrebu dať niečo na Facebook, dať to zo seba von. On sám si už musí odpovedať, či je to správne alebo či je to už za hranicou,“ komentovala premiérovu komunikáciu volebná líderka OĽaNO Mária Šofranko.

Predseda vlády komunikuje aj dva a pol mesiaca od nástupu do funkcie na Facebooku cez osobný profil, ktorý si spravuje sám. Píše si svoje statusy, ale čas od času aj odpovedá ľuďom v komentároch, ktoré pravidelne číta. Občas to spomenú aj ľudia z koalície, ktorí si neraz všimli, ako si premiér prezerá Facebook na svojom smartfóne počas koaličných rokovaní či na stretnutiach ústredného krízového štábu.

Premiérove statusy sú témou kritiky už dlhšie, no za pozornosť stojí aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Facebook

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie