Denník N

Jankovská už nechce byť sudkyňa. Vzdala sa listom prezidentke

Monika Jankovská pred súdom. Foto - TASR
Monika Jankovská pred súdom. Foto – TASR

Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti za Smer je od marca obvinená z brania úplatku aj podplácania a už viac ako dva mesiace sedí vo väzbe.

Monika Jankovská, ktorú môže verejnosť vnímať ako symbol kauzy Kočnerovej Threemy, sa vzdala funkcie sudkyne. Listom to oznámila prezidentke Zuzane Čaputovej. Potvrdil to aj prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Po Miriam Repákovej a Vladimírovi Sklenkovi, Zuzane Maruniakovej či Richardovi Molnárovi je ďalšou sudkyňou z kauzy Threema, ktorá odchádza z justície. Zatiaľ čo ostatní spomenutí sudcovia boli „pešiaci“ a často vykonávatelia záujmov Kočnera, štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer bola podľa podozrení jeho hlavnou komplickou.

Dnes sedí vo väzbe, mala pritom rozbehnutú úspešnú kariéru. Všetko zmenila skutočnosť, že sa polícia dostala k mobilnému telefónu Mariana Kočnera, kde zostala zachovaná jeho komunikácia cez aplikáciu Threema. Tá odhalila aj tisícky správ medzi Jankovskou a Marianom Kočnerom.

Vďaka tomu verejnosť vie, že ju Kočner označoval ako svoju „opičku.“ A z tejto komunikácie pochádza aj Jankovskej veta, že ešte viac ako peniaze, ktoré potrebovala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie