Denník N

Fica zradil Fico, nie Pellegrini

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Naratív, že Roberta Fica, ktorý svojich vždy podržal, Peter Pellegrini zradil, nesedí.

Vo februári, týždeň pred voľbami, označil Fico Bélu Bugára jedným z najhorších možných spôsobov. Šéfovi Mosta-Híd sa tak prihodil unikát. Už nebol zradca iba pre tých, ktorí mu neodpustili to, že vstúpil do vlády so Smerom a SNS. Stal sa z neho dvojitý zradca.

Ako „zradcu so silným charakterom, ktorý tridsať rokov neniesol žiadnu zodpovednosť, ako lenivého politika posedávajúceho v Národnej rade“ ho označil najbližší koaličný partner, šéf Smeru.

To by možno aj stačilo ako príklad toho, že jednou z cností Fica ozaj nie je to, že vždy podrží a postará sa o svojich.

Iste, v prípade takého Muňka či Jahnátka to platilo. Šéf klanu, pretože inak Smer označiť nemožno, svojich vždy podržal. To už akosi patrí ku klanovej mentalite. A Bugár nebol „náš človek“, ani keď vďaka nemu Fico poslednýkrát vo svojom živote vládol, a už tobôž nie, keď po vražde Jána a Martiny poslednýkrát ako premiér, taktiež vďaka nemu, skončil.

Ak je pravda to, že z Fica je dnes uštvaná a osamelá ľudská troska, čomu mnohé svedectvá ľudí z jeho okolia napovedajú, tak odchod od neho nemôže byť zradou, ale čímsi na škále od elementárneho pudu sebazáchovy po oportunizmus.

Byť posledné

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Robert Fico

Smer

Komentáre

Teraz najčítanejšie