Denník N

Fico prespáva aj v Hiltone. Nad pomery žije aj jeho nová priateľka, čakateľka na prokuratúre (+ video)

Katarína Szalayová. Foto - N
Katarína Szalayová. Foto – N

Aj súčasné testy na čakateľov prokuratúry sa dajú obísť, ak má uchádzač k dispozícii databázu otázok.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár koncom roka 2018 vyhlásil výberové konanie na voľné miesta pre čakateľov na prokuratúre. Na písomný test prišlo 375 uchádzačov. Voľných miest po celom Slovensku bolo 58, z toho v Bratislave 12.

Siedmou najúspešnejšou uchádzačkou v celom testovaní bola právnička Katarína Szalayová. Zo 100 bodov získala 95. Znamenalo to, že si môže vybrať, na ktorú prokuratúru chce ísť pracovať. Skončila v Bratislave.

Denník N zistil, že ide o priateľku Roberta Fica, ktorá, rovnako ako on, užíva majetok nad rámec svojich oficiálnych príjmov.

Video: Priateľka Fica zarába ako čakateľka prokuratúry 600 eur v čistom, jazdí na luxusnom aute (autorky: Monika Tódová, Martina Koník)

Čakateľ na prokuratúre zarobí v čistom zhruba do 600 eur mesačne, ale Szalayová jazdí na novom Volkswagene Arteon, ktorého cena je zhruba 50-tisíc eur a, podobne ako Robert Fico, prespáva v kaštieli vo Vinosadoch, ktorý vlastní schránková firma v New Jersey. V pozadí spoločnosti môžu byť ľudia Juraja Širokého alebo Miroslava Výboha, hoci Výboh to poprel a Široký to nekomentuje.

Katarína Szalayová na novom arteone odchádza z kaštieľa vo Vinosadoch. Foto – Plus 7 dní

Okrem toho Fico aj Szalayová prespávajú v hoteli Double Tree by Hilton, ktorý patrí oligarchom Jurajovi Širokému a Jozefovi Brhelovi. V garáži majú privátne parkovacie miesto. V Hiltone aj na odchode z Vinosadov ich odfotografoval týždenník Plus 7 dní, podľa ktorého Fico klame, keď hovorí, že býva v prenajatom byte v bratislavskom Ružinove.

Katarína Szalayová v privátnom parkovacom boxe hotela Double Tree by Hilton. Foto – Plus 7 dní

To nie som ja

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie