Denník N

Niektorí učitelia nevidia zmysel v návrate detí do škôl na posledný týždeň

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Po viac ako týždni, čo sa do škôl vrátila časť detí z prvého stupňa, prišlo rozhodnutie, že sa školy otvoria aj pre ostatných žiakov základných a stredných škôl. Avšak len na posledný týždeň pred letnými prázdninami. Namiesto skúšania či vyučovania by mali skôr už len vracať učebnice, prípadne chodiť na výlety.

„Bude to ešte zaujímavé. Na atraktívnych výletných miestach, ako je napríklad zoo, možno budú vznikať zápchy,“ hovorí riaditeľ bratislavskej súkromnej základnej školy Narnia Roman Baranovič.

Ako sa na nové opatrenia pozerajú riaditelia základných a stredných škôl? Na jednej strane si vydýchli, že už nebudú musieť dodržiavať komplikované delenie detí do skupín, ktoré im spôsobovalo veľké logistické problémy. Niektorí z nich však rozhodnutie kritizujú.

Foto N – Tomáš Benedikovič

„Zdá sa mi to absolútne zbytočné,“ tvrdí rozhorčene riaditeľ Gymnázia na Bilíkovej ulici v Bratislave Daniel Kasala. Priznáva, že až doteraz s krokmi ministerstva súhlasil, podporoval aj zrušenie maturít či prijímačiek. Otváranie škôl na jeden týždeň mu však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie