Denník N

Žalujem… (o absurdnej obrane kotlebovcov pred zákonmi)

Marian Kotleba na súde o rozpustení ĽSNS. Foto N - Tomáš Benedikovič
Marian Kotleba na súde o rozpustení ĽSNS. Foto N – Tomáš Benedikovič

Keď bola propagácia nacizmu (ale aj komunizmu) zakázaná, ich myšlienkoví prívrženci si museli vymyslieť nové, „akože“ skryté symboly, aby sa mohli utešovať, ako prešli verejnosti cez rozum.

Autor je archeológ

Žalujem všetkých učiteľov matematiky, ktorí používajú čísla 14 a 88, keďže sú to fašistické symboly a navádzajú tak školskú mládež na neonacizmus. A vôbec, používanie týchto číslic by sa malo jednoducho zakázať, ušetrili by sa rôzne súdne trovy.

Ďalej žalujem a dávam do pozornosti istému policajnému vyšetrovateľovi skratku Slovenskej archeologickej spoločnosti (SAS), ktorá tak isto propaguje v jednej šikovne zvolenej skratke dve fašistické ozbrojené jednotky – SA (Sturmabteilung = útočné jednotky) a SS (Schutzstaffel = obranné jednotky). Žalujem aj seba, že ako dlhoročný člen výboru SAS som sa tomu nesnažil zabrániť… Na ospravedlnenie mi slúži iba skutočnosť, že oči mi otvoril až nemenovaný politik, ktorý odhalil v politickej strane SaS jej skutočnú podstatu.

Vlastne žalobu a opovrhnutie si zaslúžia všetci archeológovia, ktorí zhromažďujú rôzne predmety zdobené hákovými krížmi (svastikou), snažiac sa tak dokázať, že fašizmus má dlhú tradíciu s koreňmi už v dobe kamennej. Archeológovia – spamätajte sa!

No ale koniec absurdnostiam, vec je bohužiaľ vážnejšia. Nikto súdny si nemôže myslieť, že existujú organizácie (okrem neonacistických), ktoré na charitatívnych akciách rozdávajú peniaze úplne náhodou a bezprecedentne v hodnote 1488 eur. Prečo nie 2000 alebo aspoň 1500 – zrejme sú veľmi chudobní a viac peňazí nemali. Odborníci presvedčivo dokazujú, a je to už dlhé roky známe, že táto číslovka je neonacistický symbol. Keď bola propagácia nacizmu (ale aj komunizmu) zakázaná, ich myšlienkoví prívrženci si museli vymyslieť nové, „akože“ skryté symboly, aby sa mohli utešovať, ako prešli verejnosti cez rozum.

Je to vlastne hanba súdnictva, že to treba opätovne dokazovať a ešte umožniť Kotlebovi aj rôzne obštrukcie. Jeho strana mala byť už dávno zakázaná. Toto je vlastne jedna zo slabín demokracie – pristupuje k rôznym nedemokratickým organizáciám príliš demokraticky. Tieto sa totiž správajú podľa hesla, na ktoré trefne poukázal herec Miloš Kopecký

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie