Denník N

Vladimír Masár po 20 rokoch končí v Deloitte, kritizuje Sulíka a vysvetľuje, prečo sa nehanbí za vyznamenanie od Mečiara

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Vladimír Masár je verejnosti známy ako ekonóm, ktorý bol pri vzniku slovenskej meny a ako guvernér vybudoval Národnú banku Slovenska. V biznise ho poznajú najmä ako dvadsaťročného šéfa slovenského Deloittu. Pred dvoma týždňami prekvapil, keď oznámil, že z firmy odchádza. Dôvodom je vek, v máji mal 62 rokov a podľa pravidiel firmy jej partneri odchádzajú v takom veku do partnerského dôchodku.

Zhodou okolností sa to udialo v čase, keď slovenský Deloitte prežíva najväčšiu reputačnú krízu v histórii. Ministri súčasnej vlády Richard Sulík (SaS) a Eduard Heger (OĽaNO) Deloitte tvrdo kritizovali za kvalitu jeho auditov pre mesto Bratislava a zdravotnú poisťovňu Dôveru. Tie teraz na ich podnet preveruje úrad pre dohľad. Masár na to v rozhovore reaguje a smerom k ministrovi hospodárstva poznamenáva, že to, čo profesionáli zo štátnej inštitúcie budú hodnotiť mesiace, pár ľudí z SaS vyhodnotilo v priebehu niekoľkých hodín.

V rozhovore spomína aj na obdobie práce v NBS, na vzťahy s vtedajším premiérom Vladimírom Mečiarom a napríklad aj na to, či by aj dnes prijal od neho vyznamenanie.

Aký je to pocit, keď vám pravidlá firmy povedia, že dosť, musíte skončiť?

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie