Denník N

Sagan sa v cieli búchal do hrude: Poznáte to? Je to z Vlka z Wall Street

Foto – AP
Foto – AP

Šestnástu etapu Tour de France vyhral Španiel Plaza Molina, no najviac fanúšikov bavil Peter Sagan.

Aj keď Peter Sagan skončil na tohtoročnej Tour de France už po piaty raz druhý, v cieli 16. etapy mal dobrú náladu. „Som rád za body do súťaže o zelený dres, ale len pre ne som do úniku nešiel, išiel som vyhrať,“ hovoril pre belgickú stanicu Sporza a potom začal vysvetľovať gesto z cieľa.

„Poznáte to? Je to z Vlka z Wall Street,“ hovoril reportérovi a pritom si búchal do hrude. Rovnako, ako to v známom americkom filme robili Matthew McConaughey a Leonardo DiCaprio.

Froomey, ako sa máš?

Slovák si v pondelňajšej etape vyslúžil obdiv za to, že sa tretí deň po sebe vybral do úniku a ako až do konca etapy zo všetkých síl bojoval o víťazstvo.

V horskej etape s dvoma vrchárskymi prémiami druhej kategórie za sebou napokon nechal aj dobrých vrchárov, ktorí s ním boli v úniku – Francúzov Voecklera s Riblonom, či bývalého držiteľa bodkovaného dresu, Eritrejčana Teklehaimanota, a v záverečnom zjazde na hranici rizika sťahoval z náskoku napokon víťazného Španiela Molinu.

„Poznal som ten zjazd spred dvoch rokov a z pozerania Belokiho pádu v televízii. Znova som bol blízko. Som za to rád, znova som išiel po druhom mieste. Nie, iba žartujem,“ usmieval sa Sagan v cieli.

„Fakt neviem, čo by som spravil lepšie. Skúsil som už všetko. Vedel som, že sa v zjazde musím usilovať tak veľmi, ako len viem. Aj keby to znamenalo smrť,“ vyhlásil pre oficiálny web podujatia letour.fr.

Sagan potom v mixzóne, pred množstvom kamier, zakričal na držiteľa žltého dresu Chrisa Frooma: „Froomey, ako sa máš?“ „Dobre, dobre. Čo sa stalo, že si dnes nevyhral?“ reagoval Brit. Sagan na to len zakýval hlavou: „Nohy boli na h*vno, veď vieš.“ Potom sa mu snažil napraviť šilt na čiapke.

Tiňkov: Je to najsilnejší jazdec

Slováka napriek ďalšiemu z radu druhých miest ocenil majiteľ jeho tímu Oleg Tiňkov. „Myslím si, že Peter je najsilnejší jazdec na tejto Tour. Pre mňa je silnejší než Froome a zaslúži si aspoň jedno víťazstvo. Tak to cítim,“ vyhlásil vo vyjadreniach často kontroverzný Rus pre FranceTV.

Tinkoff-Saxo síce deklaroval Saganovi podporu po tom, čo tímový líder Alberto Contador začal na vedúceho Frooma výrazne strácať (aktuálne 4 minúty 23 sekúnd), no aj v 16. etape šiel Slovák za víťazstvom v úniku bez svojich spolujazdcov. „Je ťažké poraziť všetkých, keď ste na to sám,“ dodal pre letour.fr.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie