Denník N

Familypark – zábava pre celú rodinu

Na fantastické dobrodružstvá vo Familyparku sa dospelí i deti znova môžu tešiť od 30. mája!

Na ploche 145.000 m² s celkovo 29 jazdnými atrakciami ponúka Familypark zábavu pre celú rodinu. Naše atrakcie si už tradične získavajú srdcia malých i veľkých dobrodruhov – v štyroch starostlivo udržiavaných tematických svetoch s množstvom zaujímavých detailov si príde na svoje skrátka každý. Zážitkový hrad, Rozprávkový les, Gazdovský dvor a Dobrodružný ostrov sú zdrojom rozmanitých zážitkov a vzrušujúcich objavov. Pri troche šťastia môžete navyše stretnúť maskota parku, kocúra Filippa, a vyfotiť sa s ním.

Zážitky, kam len oko dovidí

Od roku 2019 je zárukou riadnej dávky adrenalínu naše Bláznivé tornádo, ktoré riadne zatočí s každým, kto sa odváži vyplávať na jazero. Plavba preto nie je nič pre slabé žalúdky, ale iba pre odvážnych moreplavcov!

Kto sa nebojí, môže absolvovať rýchlu jazdu ponad koruny dubového lesa na rodinnej horskej dráhe Potkaní mlyn alebo jedinečný okružný let na Leonardovom lietajúcom stroji až vo výške 20 metrov. O niečo pokojnejšia jazda vás čaká na Jablkovom kolotoči na Gazdovskom dvore a z Rímskej veže sa môžete kochať úchvatným 360 ° panoramatickým výhľadom na okolité kopce a Neziderské jazero.

Pestrú ponuku sme si pripravili aj pre najmenšie deti, ktoré sa spolu s rodičmi či starými rodičmi môžu vybrať do Rozprávkového lesa. Ak vás začnú od dlhého chodenia bolieť nohy, stačí nasadnúť na náš Lesný expres alebo traktor, ktorý vás prevezie cez idylickú krajinku a vy sa môžete pohodlne oprieť a užiť si pohodovú jazdu.

Určite sa nezabudnite zastaviť u zvedavých chlpatých obyvateľov kontaktnej zoo: na Malej farme tety Mizzi môžete hladkať a pozorovať kozy a ovce z bezprostrednej blízkosti.

Novinka roku 2020 – Vodný svet

V novej sezóne 2020 sme si pre hostí pripravili dve novinky: prvou je nový vodný zážitkový svet a druhou je vynovený a väčší obchod so suvenírmi.

Veselý zážitkový areál Vodný svet bude otvorený pravdepodobne so začiatkom sezóny a obohatí tematický celok Gazdovský dvor o úplne nový rozmer. Na ploche 250 m2 vznikne pre všetkých malých i veľkých vodníkov úžasný vodný svet s fontánami, vodnými vírmi a interaktívnymi hrami, ktorý návštevníkom prinesie vítané osvieženie najmä v horúcom ročnom období.

Fantastický obchod so suvenírmi

Nová koncepcia obchodu so suvenírmi bola plánovaná už dlhší čas a tento rok prišlo k jej realizácii – momentálne prebieha výstavba úplne novej budovy. Pravdepodobne od mája nájdu návštevníci v blízkosti východu z parku nový „Filippov zázračný obchod“ so suvenírmi na ploche asi 125 m2, kde si môžu kúpiť kvalitné sladkosti i milú spomienku na návštevu parku.

Zmysel pre detail

Za svoj jedinečný charakter vďačí Familypark nielen pestrej ponuke zážitkových svetov a jazdných atrakcií, ale aj zmyslu pre množstvo detailov. Zábavný park sa nachádza uprostred Rustskej pahorkatiny a je obklopený dubovým porastom, pričom táto kulisa plynule prechádza i do záhradných úprav v parku. Celý areál je popretkávaný idylicky upravenými zelenými plochami s pestrofarebnými záhonmi, potôčikmi a okrasnými drevinami upravenými do zaujímavých tvarov.

Skvelé jedlo

Ak pri toľkých dobrodružstvách vyhladnete, určite vás poteší obrovský výber jedál v niektorom z našich 17 gastronomických zariadení. Ponuka v reštauráciách a jedálne lístky sú prispôsobené jednotlivým tematickým celkom. Výborné jedlá si u nás vychutnajú nielen vegetariáni, ale aj milovníci klasickej rakúskej a talianskej kuchyne.

Familypark je optimálnym výletným cieľom pre rodiny, dospelých, ktorí sú stále deťmi i všetkých, ktorí chcú iba uniknúť každodennej všednosti. Asi ťažko by ste našli miesto, kde by ste si viac užili výlet s vaším tímom alebo narodeninovú oslavu. Na návšteve Familyparku dokonale „vypnete“ a jednoducho sa ponoríte do sveta plného fantázie, zábavy a dobrodružstiev – veď na to nie je napokon nikto pristarý.

Familypark 2017 – Neusiedler See

Familypark: sezóna 2020

Počas aktuálnej sezóny sme naplánovali aj zmenu otváracích hodín. Od polovice júla do začiatku septembra budú môcť hostia využívať park až do 19 hod. Počas predsezóny a v období po sezóne (apríl, máj, október) zostáva park zatvorený vždy v pondelok a utorok (okrem prázdnin, napr. Veľkonočných prázdnin). Presné otváracie hodiny nájdete na našej webovej stránke.

Otváracie hodiny budú zmenené aj počas našich špeciálnych podujatí, napr. na Halloween, ktorý budeme tento rok oslavovať od 23. 10. do 1. 11. 2020 pod heslom „Bosorky a čarodejníci“.

Bezpečnostné opatrenia proti koronavírusu

Z dôvodu dodržania každodenného obmedzeného počtu návštevníkov je v súčasnosti možné si vstupenky zakúpiť iba online. Aj držitelia celoročných lístkov si musia návštevu rezervovať vopred online.

Na atrakciách, v reštauráciách a obchodoch platí povinnosť nosiť rúško. Preliezky, kontaktná zoo a elektrické divadlo zostávajú zatiaľ zatvorené. 

Ďalšie informácie o sezóne 2020
Cena lístka od 3 rokov: € 27
Celoročný lístok: € 79

Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo!

www.familypark.at/ticketshop

Familypark

Märchenparkweg 1

7062 St. Margarethen

www.familypark.at

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Pobyt v Rakúsku

Kultúra

Teraz najčítanejšie