Denník N

Ako hodnotia splnomocnenkyňu pre rodinu Krištúfkovú ľudia, ktorí sa venujú rodinám a sociálnym témam (anketa)

Foto - tasr
Foto – tasr

V stredu vláda odsúhlasila vytvorenie nového postu splnomocnenca pre podporu rodiny. Splnomocnenkyňou sa stala poslankyňa Petra Krištúfková zo Sme rodina.

Petra Krištúfková je novou splnomocnenkyňou pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Post vytvorilo ministerstvo práce, ktoré vedie Krištúfkovej stranícky kolega Milan Krajniak zo Sme rodina. Ten tvrdí, že poslankyňa bude robiť splnomocnenkyňu bez nároku na odmenu.

Keď sa o úrade a splnomocnenkyni hlasovalo v stredu vo vláde, zdržali sa ministerka spravodlivosti Mária Kolíkova aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová (obe zo Za ľudí).

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) povedal, že sudcom nad Petrou Krištúfkovou sú samotní voliči vo voľbách. „Každé voľby sú najlepšími sudcami a pani Krištúfková získala, keď sa nemýlim, niekoľko desiatok tisíc krúžkov od ľudí, ktorí jej dôverovali,“ uviedol premiér.

Denník N sa pýtal odborníkov v oblasti podpory rodiny a sociálnych služieb, čo si myslia o vytvorení takejto funkcie a ako hodnotia obsadenie tohto postu?

Ľudmila Kolesárová, Dobrý anjel

Vítam akúkoľvek iniciatívu smerujúcu k tomu, že sa na Slovensku začnú riešiť priepastné rozdiely v rôznej životnej úrovni detí aj rodičov. Aj v ich šanci na dobrú budúcnosť, ktorá výrazne ovplyvňuje aj budúcnosť krajiny ako celku. Horí tu tak veľa problémov a ľudia trpia. Nemyslím si, že by tento post musela

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie