Denník N

Cinemax aj SND opäť otvárajú. Čo a ako budú hrať?

Po troch mesiacoch sú opäť v kinách novinky, medzi nimi aj komédia Kalifornský sen. Činohra SND sa po pauze predstaví divákom s komédiou Tak sa na mňa prilepila. Foto - imdb a Peter Chvostek
Po troch mesiacoch sú opäť v kinách novinky, medzi nimi aj komédia Kalifornský sen. Činohra SND sa po pauze predstaví divákom s komédiou Tak sa na mňa prilepila. Foto – imdb a Peter Chvostek

Po trojmesačnej vynútenej pauze dnes opäť začnú premietať multiplexové kiná siete Cinemax, diváci môžu opäť vidieť aj predstavenia Činohry Slovenského národného divadla. Najdôležitejšie otázky sú, v akom režime budú fungovať a aký program ponúknu.

Bez výraznejších obmedzení

Pohodlne sa usaďte, začíname – týmto sloganom láka divákov Cinemax. Po troch mesiacoch dnes znovu otvára trinásť prevádzok po celom Slovensku.

„Nasadzujeme viacero filmových noviniek, ale aj filmy, ktoré ste si pred uzatvorením nestihli pozrieť,“ uvádza Cinemax. Aktuálne to znamená napríklad hudobnú komédiu Kalifornský sen od tvorcov filmov Yesterday a Denník Bridget Jonesovej, americký triler Lov, novú Pixarovku Vpred a ďalší animovaný príbeh pre deti Mosley, z artovej produkcie rumunskú komédiu La Gomera o skorumpovaných policajtoch či dokument Solo o argentínskom pianistovi bojujúcom s psychickými problémami. Všetkým typom poukážok s koncom platnosti do dátumu 30. 6. 2020 bude predĺžená platnosť o 3 mesiace, aj VIP a film kartám.

Aktuálne hygienické opatrenia umožňujú prevádzku bez výraznejších obmedzení. V multiplexoch odkladali otvorenie kinosál najmä pre nemožnosť predávať a konzumovať občerstvenie. To už je povolené, prevádzkovatelia Cinemaxu divákom len odporúčajú niekoľko základných bezpečnostných pravidiel – mať rúško, využiť pripravenú dezinfekciu, uprednostniť bezhotovostné platby a ideálne zakúpiť si vstupenky vopred online.

„Dbáme na maximálnu bezpečnosť, a preto nosíme všetky potrebné ochranné pomôcky ako rukavice či štíty a pravidelne dezinfikujeme všetky priestory kina,“ dodáva Cinemax.

Multiplexy Cinema City sa rozhodli pridať o týždeň neskôr. „Už sa tešíme, keď 25. júna otvoríme a budeme mať opäť možnosť vidieť filmové novinky na veľkom plátne, ktoré doplníme dokonalým zážitkom vrátane pohodlných sedačiek a čerstvého popcornu,“ hovorí Barbara Nagyová za spoločnosť Cinema City.

Opäť spolu

Vo štvrtok 18. júna sa pre divákov znovu otvára aj Slovenské národné divadlo. Hoci z rozhodnutia zriaďovateľa Ministerstva kultúry bola jubilejná stá sezóna vyhlásená v marci za ukončenú, nakoniec z nej predsa len niečo zostalo. Činohra SND ponúkne tri veselohry a Opera koncert.

Diana Mórová (Lucette) a Tomáš Maštalír (Bois d‘ Enghien). Foto – Alena Klenková

„18. júna a 19. júna začíname bláznivou komédiou o tom, čo sa môže stať, ak sa muž rozhodne opustiť ženu a nie je schopný jej to povedať – Tak sa na mňa prilepila. 24. júna uvedieme komédiu o najhoršej speváčke na svete pod názvom Je úžasná a 26. júna sa naši diváci môžu tešiť na čiernu komédiu na motívy poviedok Roalda Dahla – Apartmán v hoteli Bristol,“ uvádza SND.

V Opere pripravujú na 27. júna komorný večer operných spevákov pod názvom Opäť spolu. V historickej budove SND zaspievajú Jolana Fogašová, Adriana Kučerová, Terézia Kružliaková, Michal Lehotský, Peter Mikuláš a Sergej Tolstov s klavírnym sprievodom Jany Nagy-Juhász, Branka Ladiča a Jozefa Katráka.

Dôležitou informáciou pre divákov je, že vstupenky budú v predaji iba on-line.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Divadlo a tanec

Kultúra

Teraz najčítanejšie