Denník N

Miriam Repáková prehovorila: Praženková chcela, aby som za ňou prišla domov, Kán to skúšal cez partnera

Miriam Repáková prichádza na Špecializovaný trestný súd. Foto - TASR
Miriam Repáková prichádza na Špecializovaný trestný súd. Foto – TASR

Mariana Kočnera poznala viac ako pätnásť rokov. Bol to on, kto jej do mobilu inštaloval Threemu, ani nevedela prečo. Dnes už vie, že potreboval ovplyvniť kauzu Technopol. Bývalá sudkyňa Miriam Repáková hovorila pred vyšetrovateľom aj o iných kauzách a o svojich bývalých kolegoch.

Pre sudcu musí byť tabu baviť sa o živom spore s nejakým človekom, hoci aj blízkym. Bývalá sudkyňa Miriam Repáková to vie. Fakt, že to nedodržala, považuje spätne „za úplné morálne zlyhanie“. Povedala to minulý týždeň v Nitre pred vyšetrovateľom NAKA. Časť z jej výpovede zverejnil týždenník Plus 7 dní a má ju aj Denník N.

Repákovej blízkym, s ktorým sa rozprávala o kauzách, hoci nemala, bol Marian Kočner. Riešili spolu kauzu Technopol, teda spor, v ktorom sa ľudia blízki Kočnerovi vďaka súdnym rozhodnutiam zmocnili firmy s majetkom zhruba za 20 miliónov eur.

Pred vyšetrovateľom však nehovorila len o tejto kauze, o ktorú sa podľa nej zaujímal aj advokát Kán. Rozprávala aj o spore o hotel Carlton, pre ktorý sa s ňou stretla aj dnes už bývalá predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková. V prospech jedného z účastníkov sporu – Erika Mikurčíka – sa vraj prihováral

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauzy Búrka a Víchrica

Slovensko

Teraz najčítanejšie